Sport

Labdarúgás: szoros csatában nyert az FK a Sándorfalva ellen + FOTÓK

Labdarúgás: szoros csatában nyert az FK a Sándorfalva ellen + FOTÓK

2013. augusztus 31., szombat
Labdarúgás: szoros csatában nyert az FK a Sándorfalva ellen + FOTÓK
fkszeged_sandorfalva_05_il

Bár vezetett a Sándorfalva, Gyurkovics és Imre góljaival fordítani tudott a hazai csapat, amely a szezon során először győzelemmel örvendeztethette meg szép számú közönségét.

Megszerezte első győzelmét a szezon során az FK 1899 Szeged csapata, annak ellenére, hogy félidőben még a vendég Sándorfalva vezetett. Az első játékrészben akadozott a hazaiak gépezete, ugyanakkor

Tóth János

legénysége sem tudott igazán veszélyes játékot produkálni. Bár egy jól sikerült kontra révén a vendégek kerültek előnybe, a második 45 perc során a kék-feketék bírták jobban a felpörgő iramot, akik két gyönyörű góllal meg is fordították az állást. A Sándorfalva a végén becsülettel próbálkozott, hogy ledolgozza hátrányát, Gémes Bencéék támadásaiban azonban nem volt meg az az átütőerő, ami a gólhoz kellett volna. Összességében az FK megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Labdarúgó megyei I. osztály 3. forduló:

FK 1899 Szeged - Sándorfalva SK 2-1 (0-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 300 néző. Vezette: Soós István (Szeles Ádám, Szöllősi Ferenc).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Makai (Szalai 64'), Turján, Szecska, Barta (Lajkó 80'), Forró (Dedovics 91'), Imre (Gonda 89'), Gyurkovics, Heredea, Varga M. (Dóra 87'), Péter-Szabó.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Sándorfalva:

Batik (Garamvölgyi 63') - Tóth A., Grósz, Bálint D., Fodor, Szabó, Gémes, Mihalkó D. (Koncz 76'), Varga R., Kovács (Széll 68'), Gyarmati.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerző:

Gyurkovics T. (54'), Varga M. (66'), illetve Gémes B. (38').

Sárga lap:

Forró (47'), Imre (62'), Péter-Szabó (78'), illetve Varga (62'), Gémes (84') Fodor (86').

Kiállítás:

Péter-Szabó (83'). Hüvös Gábor:

"Az első félidőben, megmondom őszintén, elálmosítottuk magunkat és az ellenfelet. Amire készültünk, sokpasszos, kis játékra, nem tudtuk teljesíteni. A sándorfalvi kontrákra ugyan felkészültünk, mégis meg tudtak minket lepni egy ellentámadással. A második játékrészre sokkal agresszívebb szellemben mentünk ki a pályára, átálltunk egy egészen más játékrendszerre. Letámadtuk ellenfelünket, hogy ne tudjon labdát tartani, ennek pedig meglett az eredménye."

Tóth János:

"Amíg ilyen könnyen kapunk gólokat, nincs esélyünk."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'+2
Soós játékvezető lefújta a találkozót. Szoros mérkőzésen a rendkívül harcias Szeged az állást megfordítva otthon tartotta a három pontot.
90'+1
Időhúzó jelleggel Forró megy le a pályáról a hazaiaktól, Dedovics áll be a hátralévő másodpercekre.
89'
Hüvös Gábor vezetőedző megtapsoltatja a végére a nagyot játszó Imre Zoltánt, Gonda jön fel helyette. Közben folyamatosan támad a Sándorfalva, tiszta helyzetig azonban nem tudnak eljutni.
87'
Csere a hazaiaknál: Varga megy le, Dóra jön be helyette a hajrára.
86'
A sándorfalviak részéről Fodor sárgult be, miután valami csúnyát szólt oda a játékvezetőnek.
84'
Gémes is begyűjti a maga sárgáját egy csúnya szabálytalanságot követően. Pattanásig feszülnek a rangadón az idegek, egyre többször emlegetik egymás felmenőit az ellenfelek, mind a pályán belül, mind azon kívül.
83'
A hazai Péter-Szabónál szakadt el a cérna, a fiatal játékos az őt becsúszva szerelő Szabó után indult nagy hévvel, majd teljesen egyértelműen hátulról faultolta a sándorfalvit. Második sárgával kiáll a szegedi játékos.
80'
Frissítenek a hazaiak is: Barta helyett Lajkó a pályán.
78'
Durvul a játék az idő előrehaladtával, Soós játékvezető próbálja lap nélkül kézben tartani a mérkőzést, ezúttal azonban Péter-Szabó követett el egy látványos lerántást ellenfelével szemben, így nem úszta meg a sárga kártyát.
76'
Csere a vendégeknél: Mihalkó Dávidot Koncz Róbert váltotta.
75'
Nagyon nyom a Sándorfalva az utóbbi percekben, de egyelőre jól állja a sarat a hazai védelem.
73'
A vendégek végezhettek el szögletet: a hosszú oldalon Gyarmati maradt üresen, nyolc méterre a kaputól, azonban a lövés lecsúszott a lábáról, alaposan mellétrafált.
71'
A sándorfalvi Gémes ügyesen fordult le Heredeáról a félpályán, majd további három hazai védő mellett elvíve a labdát a negyedik védő lábán esett át a tizenhatos előterében. A szabadrúgásból nem alakult ki nagyobb helyzet.
68'
Kovács helyett Széll Kristóf állt be.
66'
GÓÓÓL 2-1! Vezet Az FK! Imre Zoltán állt a labda mögé, a rutinos játékos a szétrebbenő sándorfalvi sorfal között középmagasan vette célba a rövid sarkot. A labda mindkét kapufán csattanva kötött ki végül a hálóban. Hazai részről két, vendég részről egy játékos érkezett becsúszva a gólvonalon csurgó labdára, Varga Martin kotort bele, ő a gólszerző!
65'
Gyurkovicsot vágták fel a tizenhatos előterében a sándorfalviak, ígéretes szabadrúgáshoz jutott az FK Szeged
64'
Csere a hazaiaknál: Makait Szalai váltja!
63'
Kapust cserél a Sándorfalva, Batik helyett Garamvölgyi áll a gólvonal elé a folytatásra.
62'
Az eset folyományaként Varga Richárd vendégrészről és Imre Zoltán a hazaiak részéről is lapot kapott.
61'
Varga Richárd pakolt egyet oda Imrének, ezt következően kakaskodás alakult ki a pályán a játékosok között, a rendezőknek kellett rendet tennie.
60'
Kovács kapott hatalmas indítást a félpályáról, a csatár egy az egyben vezethette a labdát Brunczvikra, majd ki is cselezte a kapust, azonban eléggé kisodródott. Bár alig két méterről lőhetett a kapura, a visszaérkező Turján egy emberfeletti becsúszással blokkolni tudott.
57'
Péter-Szabó ment végig a jobb oldalon, két védőn keresztül. Középre adását Gyurkovics vette át 16 méterre a kaputól, de a szegedi játékos lövését blokkolták a védők. Az iménti gól érezhetően jót tett a mérkőzésnek, mindkét csapat magasabb fokozatba kapcsolt.
54'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített az FK Szeged! Gyurkovics szerzett labdát a térfél közepén, majd 25 méterről irgalmatlanul nagy gólt ragasztott a sándorfalvi kapuba. Lövése a keresztlécről pattant a gólvonal mögé.
50'
Fodor Balázs lendületből indult meg a félpályáról középen a sándorfalviak részéről, a vendégjátékos egészen a tizenegyes pontig cselezte be magát. Lövése azonban gyengére sikerült, középre ment, így Brunczvik hárítani tudott
47'
A hazai Forró kapott lapot, miután hátulról csúnyán felrúgta Tóth Attilát.
46'
Útjára indult a labda, kezdődik a második félidő!
SZÜNET
45'
Soós játékvezető hosszabbítás nélkül fújta le az első félidőt. A játékrész java részében a hazaiak irányítottak, elsősorban a bal oldalon, Péter-Szabó és Barta erőltetésével vezették akcióikat, a Tóth Attila vezette védelem azonban mindvégig állta a sarat. A Sándorfalva kontráit - egy kivételével természetesen - rendre pontatlanság jellemezte.
38'
GÓÓÓL 0-1! Vezet a Sándorfalva! Sokadik kontráját ezúttal végig tudta vinni a vendég együttes. Kovács vitte fel a labdát középen, majd kiválóan ugratta ki a balján érkező Gémest, a 16-os mezszámú vendégjátékos pedig 16 méterről kilőtte a bal alsót.
32'
A sándorfalvi Gémes ment el egy kontrával a jobb szélen, végül egészen a tizenhatos közepéig cselezte be magát, ott azonban az FK-védők szorításában lövés nélkül halt el az akció.
28'
A hazaiak részéről Imre Zoltán végezhetett el 35 méterről, jobb oldalról szabadrúgást. A középre ívelt labda Varga Martint találta meg, aki azonban nem tudta rendesen megcsúsztatni, így aztán Batik könnyedén fel tudta venni a labdát. Csendesen csordogál a mérkőzés, a kora esti szürkület negatívan befolyásolja a játékosok teljesítményét. A hazai ultrák mindenesetre bírják még hanggal.
19'
Imre Zoltán végezhetett el szabadrúgást 40 méterre a kaputól, a felívelés utáni kavarodásban Heredea előtt maradt ott a labda, a hazaiak játékosának közeli lövését azonban védte Batik. Az első húsz percben javarészt mezőnyjátékkal telt a mérkőzés, egyelőre csak keresik a fogást egymáson a csapatok.
15'
Az első negyedórában enyhe FK-fölény, de kezd magára találni a Sándorfalva is.
8'
Péter-Szabó kavargatott a bal oldalon, szabálytalansággal tudták csak megállítani a védők a tizenhatos vonalánál. A szabadrúgást Heredea végezte el, a sorfalba rúgta, a kipattanóból Gyurkovics duplázott, bombája egy ötösön álló védőről pattant szögletre. Batik csak szemmel tudta követni az esetet.
4'
Élesen belőtt szöglet volt, három méterre a kapu előtt, a hosszú oldalon érintés nélkül hagyta el a játékteret.
3'
Az FK rúghatja a mérkőzés első szögletét, a védők kifejelték, így hamarosan jön a következő!
1'
Elkezdődött a meccs, az FK kezdte a találkozót, az északi kapunál már hallatják hangjukat az ultrák. Kék-feketét húzott az FK, a Sándorfalva pedig sárga mezt öltött.
18.50: A lemenő nap utolsó sugaraitól kísérve léptek a pályára a csapatok, akik elkezdték a melegítést, a lámpák már égnek. Hamarosan kezdetét veszi a mérkőzés! Online közvetítésünk és az összecsapás is 19 órakor kezdődik Soós István sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával, a várható kezdőcsapatokkal együtt ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.