Sport

Futsal: elmarad a futsalszenzáció - nem játszik kupadöntőt az UTC

Futsal: elmarad a futsalszenzáció - nem játszik kupadöntőt az UTC

2013. március 9., szombat
Futsal: elmarad a futsalszenzáció - nem játszik kupadöntőt az UTC

Ígéretesen indult, de elmaradt a bravúr: az UTC a futsal magyar kupa elődöntőjében nem bírta a végjátékot, a Szombathely felőrölte Puskásék erejét, és egy izgalmas, szoros meccsen végül 3 góllal úszott el a kupadöntő.

Amilyen magabiztosan indult, olyan távolinak látszik a végeredményt tekintve a siker lehetősége, pedig a mérkőzés egészét nézve elmondhatjuk, hogy egy szoros, izgalmas derbin maradt alul az UTC, melynek két holtpontját könyörtelenül kihasználta a Szombathely. 2-4-es szegedi vezetésnél volt egy 5 perc, mikor két Haladás-gól és egy Hegyesi kiállítás volt a hozomány, illetve a második játékrészben a nagy nehezen egalizált eredményt a 36. perctől gyorsan porrá zúzták a zöldek. A végig nyíltsisakos küzdelem egy fordulatos, izgalmas csatát hozott, ahol a labdaszerzésből elért pontokban bizonyultak jobbnak a szombathelyiek, na és persze nekik nem volt egy kiállításuk sem.

Férfi futsal magyar kupa elődöntő:

Switelsky-Haladás VSE - UTC Futsal Team 8-5 (2-4)

Győr, Magvassy-sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Kovács G., Nagy R., Makk.

Haladás:

Sipos G. - Bagó, Jáger, Egle, Joó.

Csere:

Jurak, Sipos N., Koronczai, Horváth P., Halmos, Németh, Bogyó. Vezetőedző: Horváth Levente.

UTC:

Tombácz - Trucz, Koncz, Puskás, Dürgő.

Csere:

Juhász, Pataki, Bilics, Hegyesi, Lázár, Szentes-Bíró, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Sipos N. (14', 29'), Jáger (14'), Németh (22', 38'), Joó (29', 40') illetve Dürgő (12'), Puskás (13', 19'), Koncz (16'), Bilics (30')

Sárga lap:

Sipos N. (33'), Pataki (13').

Kiállítás:

Hegyesi (22'). Brinszky Adrián:

Az első félidőben úgy éreztem, megnyerhetjük a találkozót, de egy véleményes kiállítás és a kapkodó játék lett a vesztünk. Kissé fejetlenül mentünk bele a végjátékba, hiába küzdöttünk, a kontratámadásokból sorban betalált ellenfelünk.

Online közvetítésünk

VÉGE

40'

Ez maradt a végeredmény, nagy reménnyel indult a meccs, de a letámadással nem igen tudtunk mit kezdeni a végjátékban.

40' GÓÓÓL!

Kitámadt a Szeged, mindet egy lapra tett, de egy "megúszásból" ziccer, kapus és csatár egy az egyben, és nem hibázott Joó.

8-5

38'

GÓÓÓL!

Támadt az UTC, de sarokrúgásból kontrát kaptak, tisztára játszotta magát gyorsan a szombathelyi Németh és ismét csak egy löbbölés a kivetődő kapus felett. Ez a hajó sajnos elúszni látszik.

7-5

36' GÓÓÓL!

Ismét egy kapus által előredobott labda, amit Halmos, lefordult és a kifutó Tombácz fölött átemelt.

6-5

35'

Szép háromszögezés: Koncz-PuskásTrucz, a visszapasszolt labdára Dürgő rosszul érkezett. A másik oldalon egy előre dobott labdát megcsúsztatott Puskás Tombácznak, majdnem öngól.

34'

A gólvonalról hagyta ki a Hali a ziccerét. Horváth az alapvonalig vitte, visszajátszotta csapattársának, aki átjutott a védő és Tombácz között majd a hosszú kapufánál rúgott egy olyat, hogy a szegedi kapus kezébe kötött ki a bőr. A szabálytalanságok aránya 4-2 a Szombathelynek, ahol időt is kérnek.

32'

Koncz Zsolt a hosszúra lőtte egy labdát balról, Puskás centikkel maradt csak le, a másik oldalon Joó lőtt 8 méterről Tombácz szépen tornázott. A faltarány 2-2.

30' GÓÓÓL!

Használt a taktikai pihenő, az UTC is kitámad, Bilics indulhatott meg, két szép csel után 8 méterről kilőtte a hosszú alsót.

5-5

29'

GÓÓÓL!

Nem tud a Szeged a térfeléről kijönni. Joó letámadott és 9 méterről a lecsorgót elcsípte, majd közelről talált. Brinszky időt kér.

5-4

29'

GÓÓÓL!

Megváltozott a játék képe, egész pályán letámad a Hali, a Szeged beszorul, Sipos N. lépett ki egyedül és kilőtte a hosszú sarkot.

4-4

27'

Mindkét oldalon folytatódik a pörgős mezőnyjáték, a faltok száma 2-1 a Szegednek.

25'

Nem tudta a Szombathely kihasználni az emberelőnyt, Eklének volt egy lövése távolabbról, de mellé, több helyzet nem akadt. Kiegészült az UTC.

22' KIÁLLÍTÁS!

Hegyesi eladta a labdát, egy az egyben vitte kapura Németh, Hegyesi utolérte és hátulról szerelni próbált, a játékvezető hátulról történő becsúszásért kiállították a szegedi játékost, két perc emberhátrány, ha továbbjut a Szeged Hegyesi nem játszik vasárnap.

22'

GÓÓÓL!

Németh befordult 6 méterről, és hálót talált.

3-4

21'

A Haladás hozza játékba a labdát.

SZÜNET

20'

12 méterről Jáger rúgta rá, Dürgőt találta telibe. Más említésre méltó esemény nem történt.

19' GÓÓÓL!

Gyönyörűen végigtáncolt a lábak mellett Puskás, a cselsorozat végén 7 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

2-4

18'

Nagy mezőnyfoci, melyből a Szeged jut gólhelyzethez. A hatoson ment keresztbe Lázár, gyors mozdulattal befordult és a jobb kapufát forgácsolta le a bogyóval. A faltok száma 2-2.

16' GÓÓÓL!

A szegedi

kapu

előterében elvégzett szabadrúgásból indult az UTC. A sarokba Patakinak érkezett a passz, aki visszatette azt Koncznak, ő pedig 7 méterről felső kapufát lőtt, onnan Sipos Gábor hátára, majd a gólvonal mögé pattant a zsuga.

2-3

14'

GÓÓÓL!

Szinte azonnal érkezett az egyenlítő találat is. Egy előreívelt labdát vett meg Bagó az üresen maradt Jágernek gurította be, akinek a lövése Tombácz lába között talált utat.

2-2

14' GÓÓÓL!

Sipos N. egy lepasszolt labdát kapott vissza az alapról, középen egyedül maradt és sikerült a szegedi kapus felett átemelnie.

1-2

13'

GÓÓÓL!

A 9-esen elvégzett szabadrúgást Koncz gurította le Puskásnak, bár kissé rosszul vette le a labdát, aztán korrigált, lőtt és rezgett a háló - a Hali időt kért.

0-2

12' GÓÓÓL!

Vezetünk. Dürgő hozott keresztbe egy labdát jobbról, majd 9 méterről kilőtte a hosszút.

0-1

10'

Mezőnymunka folyik. Koncnak volt egy próbálkozása középre, biztos védés. faltok száma 1-1.

8'

Két szombathelyi helyzet: a 6-osra passzoltak Eklének, aki ráfordult, de mellé helyezett, majd Horváth Péter 7 méterről, nagy erővel durrantott mellé.

6'

Hegyesi lépett meg, Sipos Gábornak volt szüksége minden tudására a ziccernél. Hegyesi ismételhetett közelről, és itt is a hazai portás volt a blokk. A másik oldalon Sipos Norbert bombájánál kellett Tombácznak bemutatnia, hogy mit is tud: kapufára tolta a löketet.

5'

Egy átlöbbölés a hosszú oldalra jobbról, Juhász vette át s tálalt Koncz elé, akinek lövésébe belelépett Horváth.

4'

Óvatos tapogatózó játék. Koncz hatalmas lövése 9-ről, szép védés Sipos Gábortól. felírhatunk egy ígéretes kontrát is, de fölé szállt Pataki lövése, ahogy Juhász sarokrúgása után is Pataki lőhetett volna a hosszún, de egy védőláb "közebe szólt".

1'

A Szeged kezdte a meccset, mindjárt két lövéssel is próbálkoztunk, de mindkettő elkerülte a kaput. A Halinak egy sarokrúgásra tellett eddig, könnyedén sikerült azt Dürgőéknek hárítaniuk.

18.57:

Zajlik a csaptok bemutatása, hamarosan kezdődik! A Szeged tiszta fehérben, a Haladás tiszta zöldben játszik.

18.50:

Ősszel az UTC nyert a bajnokságban Szombathelyen 2-1-re, majd a szegedi meccsen 4-3-as Haladás-győzelem született. Nemsokára elválik, hogy kupaporondon most ki a jobb.

18.40:

Az elődöntőt mintegy 1000-1200 néző szurkolta végig, az ETO végig vezetett, a félidőben 2-1 volt az állás, majd 4-1-re elhúzott a hazai gárda, igazából egy percig sem forgott veszélyben a győzelme. Most már többen hazamentek, valószínű a holnapi döntőre hangolódnak, most mintegy 400-500 ember maradt a csarnokban, hogy meglesse, ki lesz a győriek ellenfele a vasárnapi fináléban.

18.30:

Üdvözöljük olvasóinkat a férfi futsal magyar kupa elődöntőjéből. Győrben egy igazi futsal-gálát élvezhet a szép számú közönség, egész nap folytak a meccsek. A másik elődöntőben a győriek megverték a Berettyőújfalu 4-2 arányban, így a kupáért küzdő egyik fél már ismert. Hamarosan eldől, hogy az ETO Futsal Club ellenfele a szegedi, vagy a szombathelyi alakulat lesz. Az UTC 9.30-kor indul a hosszú útra. A szállásukat Győrladamérban délután foglalják el a fiúk, ott is ebédelnek, s onnan mennek majd be Győrbe, a Magvassy-sportcsarnokhoz, a négyesdöntő helyszínére. A keret csaknem megegyezik a hétfőivel, azzal a különbséggel, hogy csapata NB III-as rajtja miatt Fülöp Tibor helyett a fiatal Szentes-Bíró Tamás kapott helyet a csapatban, s bizonyíthat élete eddigi legjelentősebb labdarúgó-eseményén. Amennyiben győz és döntőbe jut a Brinszky-legénység, akkor vasárnap érkezik Fülöp, Puskás pedig hazatér, mivel rá is bajnoki meccs vár Makón.

Fényesebb a bronznál - akard!

A tavalyi NB I-es újonc ismét ott van a magyar kupa négyesdöntőjében, akárcsak a tavalyi finálé két résztvevője - már ez is mutatja, hogy a honi futsal erőviszonyait ábrázoló palettáén hol helyezkedik el

Brinszky Adrián

legénysége. 2012 áprilisában a Győrrel szemben lehetetlen küldetésnek tűnt a döntőbe jutás tartalékos kerettel, ám a csapat rácáfolt erre, s a találkozó háromnegyedében egyenlő partnere volt a milliomos bajnoknak, ám végül "csak" a bronzéremnek örülhetett. Idén Fortuna a Haladást sodorta a mieink útjába, s mivel a Final Four másik két résztvevője a tavalyi két finalista, ezért - nem megsértve a szombathelyieket - alighanem sok UTC rajongó érzi úgy szíve mélyén, hogy csak meg lehetne csípni most egy fényesebb érmet. Persze, aligha gondolják ezt máshogy a vasiaknál is. A két csapatot összevetve a különböző fórumokon közölt esélylatolgatók mind az UTC-t tartják esélyesebbnek, azonban mindössze csak Frank Tamás szövetségi kapitány fogalmazott óvatosabban, amikor hozzátette, hogy az UTC az elmúlt időszakban nem muzsikál jól. Akármi is lesz az biztos, hogy a győztes történelmet ír, hiszen mint a mieink, mind az ellenfél először juthat a hazai kupasorozat döntőjébe. Mi azért bízunk benne, hogy szombat este 21 óra magasságában már javában a Tisza-parton fognak ünnepelni az Alpokalja helyett...

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.