Sport

Kézilabda: gólzápor Gyöngyösön, négy között a Pick

Kézilabda: gólzápor Gyöngyösön, négy között a Pick

2013. február 19., kedd
Kézilabda: gólzápor Gyöngyösön, négy között a Pick

A hazai 14 gólos győzelem után puszta formalitásnak tűnt a Pick Szeged számára a gyöngyösi visszavágó a magyar kupa elődöntőjébe jutásáért. A visszavágó igazi gólszüretet, közönségszórakoztató meccset hozott.

Bár a január végi szegedi találkozót követően (32-18) nem volt kérdéses a továbbjutó csapat kiléte, ám a találkozót akkor is le kellett játszani. A Pick Szeged érezhetően teher nélkül, erejében bízva vágott bele a mérkőzésbe, amelyen fej-fej mellett haladt a két csapat az első félidőben, felváltva vezettek a felek. Mindkét oldal jeleskedett a gólszerzésben - kétségtelen, nem a védelmek, s nem a kapusok meccse volt - szegedi részről különösen az ex-gyöngyösi

Balogh Zsolt

brillírozott, sorra lőtte góljait az első játékrészben, féltucatig jutva. Ugyancsak meg kell emlékezni az eddig egy-egy találatig jutott szélsőről,

Marko Lasicáról

, aki ezúttal már a szünetig négy strigulát húzhatott góljai mellé. A hazaiak részéről

Szabó Péter

és

Gazdag Tibor

bizonyult szegedi szempontból tarthatatlannak, ketten tíz góllal terhelték

Tatai Péter

, majd az őt váltó

Mikler Roland

hálóját. A szünet előtt jól hajrázott a Pick, s 19-18-ról sikerült 20-23-ra fordítania. Fordulás után valamivel összeszedettebb védekezést mutattak be a felek. A hazaiak nem nagyon hagyták ellpni a Picket, folyamatosan felzárkóztak egy-két gólra, ám egyenlíteniük nem sikerült. A vendégeknél Skaliczki László addig pihentetett ászait is sorra vetette be, de a pályán lévők is folytatták gólerős játékukat. A magabiztosan tartott 2-3 gólos előny birtokában egy-egy gyöngyösi indítás gól, kimarad szegedi hetes is belefért, ám a szervezettebbé váló Tisza-parti védelem néha percekre elhallgattatta a hevesiek tüzéreit. Egy perccel a vége előtt a hazaiak még felkapaszkodtak egy gólra, ám a mieink két gyors válasza - dacára Mikler Roland fegyelmezetlenségéből adódó kiállításának - végül háromgólos, 38-35-ös szegedi diadalt jelentett. A Pick így kettős győzelemmel lépett tovább a magyar kupa négyesdöntőjébe.

Férfi kézilabda magyarkupa-negyeddöntő, visszavágó:

B.Braun Gyöngyös - Pick Szeged 35-38 (20-23)

Gyöngyös, városi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Heim, Jolántai.

Gyöngyös:

Hudák - Gúnya 3, Oláh 4, SZABÓ P. 6, Koller 1, Frey 2, GAZDAG 6.

Csere:

Tamási (kapus), Debreczeni 3, Sándor Á. 2, Szalafai 3, Bakos 1, Varsandán 1, Sándor R. 3.

Vezetőedző:

Nagy Károly.

Pick Szeged:

Tatai - LASICA 5, Pribanic 3, Blazevic 2, Czina, Buday 3, KEKEZOVITY 4.

Csere:

Mikler (kapus), BALOGH 7, Larholm 4, Zubai 3, Vadkerti 2, Prodanovic 2, Ancsin 3.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Hétméteres:

1/1, ill. 5/4.

Kiállítás:

10 perc, ill. 10 perc.

Továbbjutott a Pick Szeged, kettős győzelemmel.

Skaliczki László:

"Hajtós, jó meccset játszottunk, a hazaiak igazolták a jó formájukat. Sok gólt lőttünk, ami dicséretes, de sokat is kaptunk, ami kevésbé. Ilyen állapotban, 14 gólos előnyben pihenőt adhattam néhány játékosomnak, és arányosan eloszthattam a terhelést."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.