Sport

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei MK: itt a nagy finálé!

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei MK: itt a nagy finálé!

2012. június 12., kedd
SZEGEDma.hu Csongrád Megyei MK: itt a nagy finálé!

Szerdán 18 órai kezdettel a sorozat két meglepetéscsapata, a Mórahalom VSE és a Csanádpalota FC feszül egymásnak Szegeden, a Felső Tisza parton. A belépés ingyenes!

Szerdán este 20 óra tájban elérkezik a várva várt pillanat, kiderül végre, hogy melyik együttes vitrinjébe kerül a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa győztesének járó díszes vándorserleg, melyet egy esztendőn át a Tisza Volán SC Szeged őrizhetett! Az NB III-as kék-feketék nem álltak messze a címvédéstől, ám végül vissza kellett adniuk a trófeát, mivel az elődöntőben 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel elbúcsúztatta őket a megyei I. osztály éllovasa, a Mórahalom. A meglepetést az ugyancsak megye I-es Csanádpalota tette teljessé, miután hazai pályán 2-1-re verte az NB III-as Makót. Ez a két alakulat képviselheti megyénket az NB II-es Szeged 2011 társaságában a 2012/13-as magyar kupa országos főtábláján.

Online

Szerdán 18 órakor élőben közvetítjük a Mórahalom VSE - Csanádpalota FC kupadöntőt. Kövessék velünk az izgalmasnak ígérkező derbit!

A döntőre június 13-án (szerdán) 18 órai kezdettel kerül sor Szegeden, a Felső Tisza parti stadion centerpályáján. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőrúgások következnek. (A szervezők döntése értelmében a Tisza Volán SC Szeged és a Makó FC megosztott harmadik lett.) Az esélyekkel kapcsolatban nehéz bármit is mondani, hiszen bár a Mórahalom kerete erősebbnek tűnik, a Csanádpalota is igen masszív alakulat, ráadásul igazi kupaspecialista. Tavaly többek között az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC kiverésével, valamint az Ásotthalom legyőzésével lett bronzérmes, illetve országos főtáblás, s idén is már több bravúrt vitt véghez: a Makó elleni diadal mellett ide sorolandó a megye élvonalában ugyancsak előttük álló Kiskundorozsma Felső Tisza parti és a Csongrád idegenbeli búcsúztatása. Ráadásul a mórahalmiakra szombaton a bajnokságot eldöntő csata vár a Szegedi VSE vendégeként, így három nap alatt két fronton kell helytállniuk. Ugyanakkor nem szabad leírni vagy lebecsülni őket, hiszen az elődöntőt is sérülésektől sújtott, felforgatott gárdával nyerték meg...

Megkérdeztük a két vezetőedzőt, mit várnak a szerdai mérkőzéstől. „Örülök, hogy bekerültünk a döntőbe, de mint ahogy az köztudott, a hétvégén egy bajnoki döntő is vár ránk. Ugyanakkor már csak azért sem tudnám a csapatomat tartalékosan felállítani a kupafináléra, mert nincs ilyen, kevesen vagyunk, így teljes hadrendben készülünk. A kupa történetében még nem volt ilyen lehetőség, hogy egy bajnokesélyes hódítsa el a trófeát” – így

Tóth Ákos

, a Mórahalom mestere. „A célunkat lényegében teljesítettük, hiszen bekerültünk a legjobb négybe, ahogy tavaly is. Viszont most a Makó legyőzésével újabb lehetőség előtt állunk, s mivel evés közben jön meg az étvágy, a Mórahalom ellen szeretnénk feltenni az i-re a pontot” – mondta el portálunknak

Koczkás Zoltán

, a csanádpalotaiak trénere.

A Mórahalom várható kezdőcsapata:

Stankovics – Bokányi, Vojnic-Zelic, Udvari, Mészáros, K. Tóth, Lázár, Kothencz, Patarcic, Tóth A., Szőke.

A Csanádpalota várható kezdőcsapata:

Bordás – Halász, Varga Cs., Savin, Cost, Trényi, Csókás, Szellelki, Sepsik, Veréb, Bimbo. A megye I-es bajnokság aktuális kiírásában egyébként ősszel Csanádpalotán mérkőztek először, akkor 3-0-as félidőt követően 5-2-re győztek a vendégek (gól:

Dacian Cost, Benczúr Norbert

, illetve

Szőke Péter

3,

Lóczi Péter, K. Tóth Gyula

), majd nemrégiben Mórahalmon igazi gólzáporos csatában 5-1-es félidő után 6-4-es hazai siker született (gól:

Tóth Attila

3,

Sasa Vojinc-Zelic

, Szőke Péter,

Udvari Szabolcs

, illetve

Csókás Csaba

2, Dacian Cost,

Flavius-Tiberiu Bimbo

).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.