Sport

Labdarúgás: újra indulatok kísérik az UTC-Mórahalom meccset + FOTÓK

Labdarúgás: újra indulatok kísérik az UTC-Mórahalom meccset + FOTÓK

2011. április 3., vasárnap
Labdarúgás: újra indulatok kísérik az UTC-Mórahalom meccset + FOTÓK
Rendkívül mély talajú pályán a papírformának megfelelően győzni tudott a Mórahalom az Ujszegedi TC otthonában a megyei I. osztály 20. fordulójában. Az egyébként sportszerű találkozó azonban – akárcsak a két fél őszi összecsapása – sajnos megint viharokat kavart: a hazaiak komoly kritikával illetik a játékvezető tevékenységét, s vizsgálatot kérnek az ügyben. A tizenegyedik helyen tanyázó UTC a második Mórahalmot fogadta szombaton a Kertész utcában. A két fél őszi derbijét – melyet online közvetítettünk – 7-0-ra nyerték Tóth Ákos legényei, ám a sima siker ellenére igencsak parázs végjátékot láthattunk akkor: az újszegediek kispadja egyáltalán nem volt megelégedve a játékvezető működésével. Konkoly Tibort nem sokkal a lefújás előtt kiállították, de nemcsak őt tiltották el, hanem Pálfy Zoltán vezetőedzőt is, Jaksa Pál technikai vezető pedig írásbeli megrovást kapott a fegyelmi bizottságtól. Ilyen előzményeket követően a Kertész utcában nagyon mély, sáros talajon csapott össze a két együttes a 20. fordulóban (örömteli, hogy tavasszal első alkalommal rendezhetett hazai meccset az UTC, nem kis erőfeszítésbe került a gyep előkészítése). Az újonc kezdett jobban, egy hatalmas kapufát is feljegyezhettünk az elején, a kipattanó Erhardt Szilárd elé került, aki nem tudta kihasználni az óriási lehetőséget, az üresen tátongó kapu fölé lőtt. Ha ez a helyzet bemegy, talán minden másként alakul később, de tudjuk, hogy a futballban sem indokolt a feltételes mód használata... Nem sokkal később, a 21. percben a vendéglátók hálója zörgött. 17 méterről végezhetett el szabadrúgást a Mórahalom, s Takács Gábor a tőle megszokott zseniális mozdulattal tekert a hosszúba. Béry István kapusnak nem lehetett esélye; 0-1! Az első félidő további része küzdelmes játékot hozott, a vendégek nehezen alkalmazkodtak a körülményekhez, az újszegediek becsülettel küzdöttek az egyenlítésért, de nem tudták feltörni a mórahalmi védelmet. Fordulást követően már egyértelműen az esélyesebb gárda akarata érvényesült, az történt a pályán, amit Szőke Péterék akartak. Több helyzetet is kialakítottak az UTC kapuja előtt, s a 77. percben egy szöglet utáni kavarodásból Udvari Szabolcs megduplázta előnyüket; 0-2! Egy perccel később Orosz Kornél játékvezető reklamálás miatt kiállította a hazaiak trénerét, Pálfy Zoltánt. Az újszegediek hevesen vitatták az ítéletet, állítván: a vezetőedző meg sem szólalt... Az eredmény már nem változott, megérdemelten győzött a Mórahalom, mely így – mivel a Kistelek vasárnap lép pályára – 41 ponttal a tabella élére ugrott. (A hajrában történetek mellett azonban nem kívánnak szó nélkül elmenni az UTC vezetői – lásd a jegyzőkönyv alatti nyilatkozatokat!) A 17 pontos UTC továbbra is a tizenegyedik helyen tanyázik, s legközelebb április 9-én (szombaton) 16.30-kor idegenben a Tápéval csatázik.

A labdarúgó megyei I. osztály 20. fordulójában:

Ujszegedi TC – Mórahalom VSE 0-2 (0-1). Kertész utca, 150 néző, vezette: Orosz Kornél. UTC: Béry – Kovács A. (Csúri), Joó, Erhardt, Szabó L., Szántó, Jaksa, Laudisz, Kovács S., Tóth Z., Mazula (Konkoly). Vezetőedző: Pálfy Zoltán. Mórahalom: Szűcs – Papdi, Kreizler, Udvari, Daróczi, Tóth L., Gyimesi L., Kothencz, Takács (Tüskés), K. Tóth (Gyimesi N.), Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos. Gólszerző: Takács (21'), Udvari (77') Kiállítva: Pálfy Zoltán, az UTC vezetőedzője (78') Pálfy Zoltán, az UTC mestere: „Úgy gondolom, a játékunkra nem lehet panasz, jobb csapattól kaptunk ki ezen a délutánon. Ilyen teljesítménnyel máshol bizonyosan pontot, pontokat fogunk szerezni. Sajnos a játékvezetés viszont kritikán aluli volt. A bíró szinte az összes kétes helyzetben a Mórahalom javára ítélt, az előnyszabályt ráadásul mintha nem is ismerte volna. Engem úgy állított ki, hogy nem is szóltam neki semmit, ráadásul a jegyzőkönyve is valótlanságot írt. Megint ügyet csinálnak egy olyan mérkőzésből, amiből nem kellene. Jó lenne, ha az illetékesen elgondolkodnának ennek az okán...” Gidai Sándor, az UTC elnöke: „A pályán reális eredmény született, kis szerencsével ugyan, de teljesen megérdemelten győzött a Mórahalom. Sajnos igen mély talajon kellett játszaniuk a csapatoknak, de sportszerű találkozót láthattunk, mely mentes volt minden durvaságtól, szándékos szabálytalanságtól. A két csapat remek viszonyát mi sem mutatja jobban, mint hogy a mérkőzés végén közösen fogyasztottunk el egy finom gulyáslevest baráti beszélgetés mellett. Amellett azonban nem mehetek el szó nélkül, amit a játékvezető tett ezen a meccsen. Mikor már minden eldőlt, 2-0-t követően főszereplővé lépett elő a bíró: nem kiélezett helyzetben, a félpályánál történt fault után teátrális mozdulatokkal állította ki vezetőedzőnket, miközben Pálfy Zoli semmit nem is mondott neki, hanem cserekapusunk vitatta – de nem durva stílusban – az ítéletet. Ráadásul a jegyzőkönyvbe beleírta, hogy vezetőedzőnk szidta az édesanyját, ami pláne nem igaz. Kérem, írja le: az ügyben vizsgálatot kérek, s ha a fegyelmi bizottság nem korrekt módon, a valóságnak megfelelően tárja föl a történteket, az UTC valamennyi együttesét visszaléptetem a nagypályás bajnoki küzdelmektől. 200 ezer forintért vezettük el a pályáról a vizet, hogy játszani lehessen rajta, erre idejön egy véleményem szerint 'eligazított' bíró, s tönkreteszi a munkánkat. A jegyzőkönyvbe pedig olyat ír, ami nem igaz. Konzultálok az ügyvédemmel, s azt is elképzelhetőnek tartom, hogy büntetőfeljelentést is teszek az ügyben. Értsék meg, nem tűrhetjük szó nélkül, hogy értelmetlenné tegyék a munkánkat!” Tóth Ákos, a Mórahalom trénere: „Eléggé irreális talajú pályán küzdelmes, de sportszerű meccset vívtunk az UTC-vel. Az elején a hazaiak kihagytak egy hatalmas lehetőséget, akkor mellettünk állt a szerencse, utána viszont mi birtokoltuk többet a labdát, inkább a mi akaratunk érvényesült, s úgy érzem, ilyen különbséggel megérdemelten nyertünk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.