Sport

Futsal: UTC-helytállás a nemzetközi futsalkupán

Futsal: UTC-helytállás a nemzetközi futsalkupán

2011. március 16., szerda
Futsal: UTC-helytállás a nemzetközi futsalkupán

A nemzeti ünnepen Nyíradonyban, az I. Magyar Nemzeti Futsal Kupa nemzetközi tornán vett részt az Ujszegedi TC NB II-es csapata. Brinszky Adrián tanítványai végül pont nélkül a hatodik helyen zárták a versenyt, de a tartalékos szegedi csapat így is helytállt a jóval erősebb ellenfelekkel szemben.

Az Újpest FC és az Ujszegedi TC közös szervezésében tető alá hozott nemzetközi futsaltornán nyolc csapat vett volna részt az eredeti tervek szerint, négyen az anyaország területéről, négyen pedig a határon túli magyarlakta területekről érkeztek volna az NB I-es Nyíradony otthonába, a Harangi Imre Rendezvénycsarnokba. Ennek megfelelően a rendezők két csoportot alakítottak ki, az A jelű kvartettbe került a Berettyóújfalu, a Révkomárom, a Sepsiszentgyörgy és az Újpest, míg a B jelű négyesbe a Nyíradony, a Kassa, a Beregszász és az Újszeged. A két csoport tagjainak körmérkőzéseit követően az azonos helyezést elért együttesek helyosztókat játszottak volna az eredeti kiírás szerint. Sajnos azonban a Kassa és a Beregszászi Rákóczi nem érkezett meg a tornára, ezért az eredeti versenykiírást megváltoztatták és új rendszerben bonyolították le. A hat résztvevő együttes 2x15 perces mérkőzéseken mérte össze erejét körmérkőzéses rendszerben. A tornát végül a legszebb futsalt játszó és a sikert legjobban akaró Sepsiszentgyörgy nyerte meg, s megérdemelten vitte haza a vándorserleget a hagyományteremtő céllal megrendezett versenyről. Az UTC kissé tartalékos csapata - a megszokott keretből nem volt ott

Trucz Zsolt, Koncz Miklós

és

Hernády Márk

- az egész tornán enerváltan játszott, de időszakonként voltak felvillanásai. A felkészülésnek és gyakorlásnak szánt mérkőzések nem érték el a céljukat, az ellenfelek motiváltsága és győzni akarása minden mérkőzésen az újszegedi játékosok fölé nőtt. Március 21-én, hétfőn este az NB II Keleti csoportjának 16. fordulójában, a jelenleg harmadik helyen álló Nagykáta ellen szeretné a csapat javítani szurkolói hangulatát - remélhetőleg a hiányzókkal kiegészülve vívnak rangadót a Csonka-szakközépiskolában Pataki Sándorék.

Eredmények:

09.00 Ujszegedi TC – Sepsiszentgyörgy 0-2 (0-1) 09.40 MVFC Berettyóújfalu – Révkomárom 1-1 (1-1) 10.20 Újpest FC – Nyíradonyi Huszárok 2-1 (0-1) 11.00 Ujszegedi TC – MVFC Berettyóújfalu 3-8 (0-6) 11.40 Újpest FC – Révkomárom 5-3 (5-0) 12.20 Nyíradonyi Huszárok – Sepsiszentgyörgy 3-1 (1-1) 13.00 Ujszegedi TC – Újpest FC 1-4 (0-3) 13.40 Nyíradonyi Huszárok – Révkomárom 2-2 (1-1) 14.20 MVFC Berettyóújfalu – Sepsiszentgyörgy 0-4 (0-1) 15.00 Ujszegedi TC – Nyíradonyi Huszárok 2-3 (0-1) 15.40 Sepsiszentgyörgy – Révkomárom 3-2 (1-1) 16.20 MVFC Berettyóújfalu – Újpest FC 1-2 (0-2) 17.00 Révkomárom – Ujszegedi TC 7-1 (1-1) 17.40 Újpest TC – Sepsiszentgyörgy 3-4 (3-1) 18.20 Nyíradonyi Huszárok – MVFC Berettyóújfalu 3-4 (0-2)

Az Ujszegedi TC mérkőzései

UTC - Sepsiszentgyörgy 0-2 (0-1)

Ujszegedi TC:

Tombácz, Béry (kapusok), Pataki, Mucsi, Daróczi, Vágó, Szabó, Hegyesi, Dürgő, Brinszky

Sepsiszentgyörgy:

Grigoras, Kisgyörgy (kapusok), Bocz, Máté J., Mánya, Bujdosó, Bokor J., Kurtuly, Serbah, Ticalo, Pamzaru, Papp.

Gólszerzők:

Máté, Papp. Az első mérkőzést az Újszeged és a Sepsiszentgyörgy játszotta egymással. Végül a Sepsi kiélezett csatában, mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve 2-0-s sikert ért el

Máté József

és

Papp Csongor

találataival.

Újpest FC - UTC 4-1 (3-0)

Újpest:

Pátrovics, Magyar (kapusok), Ködöböcz, Zoufal, Totika, Jávor, Hrunevics, Somodi, Horváth, Bihari

Ujszegedi TC:

Tombácz, Béry (kapusok), Pataki, Mucsi, Daróczi, Vágó, Szabó, Hegyesi, Dürgő, Brinszky

Gólszerzők:

Zoufal, Jávor, Ködöböcz, Horváth ill. Vágó.

Ujszegedi TC - Nyíradony 2-3 (0-1)

Ujszegedi TC:

Tombácz, Béry (kapusok), Pataki, Mucsi, Daróczi, Vágó, Szabó, Hegyesi, Dürgő.

Nyíradony:

Belényesi (kapus), Kiss A., Molnár I., Szabados, Kiss J., Gyöngy, Szemán, Szabó A.

Gólszerzők:

Dürgő 2, ill. Kiss A., Molnár, Gyöngy. Az UTC a Nyíradonnyal mérkőzött meg a torna tizedik meccsén. A mérkőzésen hiába vezetett kétszer is a Nyíradony, az Újszeged mindkétszer egyenlíteni tudott. Végül három másodperccel a lefújás vége előtt Gyöngy kotort a szegedi kapuba, és juttatta a fordulatos találkozó végén három ponthoz csapatát.

Révkomárom - Ujszegedi TC 7-1 (1-1)

Révkomárom:

Csintalan (kapus), Végh, Csóka, Egri, Ágg, Lucza, Sátek, Pavoda, Tóth, Marikovec

Ujszegedi TC:

Tombácz, Béry (kapusok), Pataki, Mucsi, Daróczi, Vágó, Szabó, Hegyesi, Dürgő.

Gólszerzők:

Lucza, Csóka, Sátek, Tóth, Pavoda, Egri, ill. Szabó L.

Az I. Magyar Nemzeti Futsal Kupa végeredménye:

1. Sepsiszentgyörgy 5 4 0 1 11-6 12 2. Újpest FC 5 4 0 1 16-10 12 3. MVFC Berettyóújfalu 52 1 2 14-13 7 4. Nyíradonyi Huszárok 5 2 1212-117 5. Révkomárom5 1 2 215-12 5 6. Ujszegedi TC 5 0 0 5 7-24 0

Legjobb játékos:

Bocz József (Sepsiszentgyörgy)

Legjobb kapus:

Pátrovics Attila (Újpest FC)

Gólkirály:

Zoufal Nándor (Újpest FC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.