Politika

Szijjártó Péter: itt az ideje a magyar gazdaság újabb dimenzióváltásának

Szijjártó Péter: itt az ideje a magyar gazdaság újabb dimenzióváltásának

2024. május 6., hétfő
Szijjártó Péter: itt az ideje a magyar gazdaság újabb dimenzióváltásának

Elérkezett az ideje, hogy a magyar gazdaság egy újabb dimenzióváltáson lépjen keresztül, a technológiai színvonalat növeljük és a kutatás-fejlesztési kapacitásokat bővítsük - írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.


 

Szijjártó Péter azután osztotta meg bejegyzését, hogy fogadta a Microsoft vezetőit, köztük a globális vezetőség több tagját is. A miniszter - beszámolója szerint - kifejezte nekik köszönetét a Microsoft magyarországi tevékenységéért, és hogy több mint száz embernek biztosítanak magas szintű munkalehetőséget.
    

A magyar gazdaság az elmúlt 14 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, folyamatosan dőltek meg a beruházási, az export és a foglalkoztatottsági rekordok

 - emelte ki Szijjártó Péter.

Most pedig elérkezett az ideje, hogy a magyar gazdaság egy újabb dimenzióváltáson lépjen keresztül, a technológiai színvonalat növeljük és a kutatás-fejlesztési kapacitásokat bővítsük. A digitalizációt gyorsítani, a munkaerő számát növelni, a képzési szintet fejleszteni kell - mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy mindebben stratégiai partnerként számítunk a Microsoftra.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy a megbeszélésen áttekintették az Európai Unió versenyképessége előtt álló kihívásokat és egyetértettek abban, hogy számos szabályozási változtatásra van szükség Brüsszelben az EU versenyképességének biztosítása érdekében.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.