Sport

Az SZTE-SZEDEÁK győzelemmel búcsúztatta a szezont

Az SZTE-SZEDEÁK győzelemmel búcsúztatta a szezont

2024. május 18., szombat
Az SZTE-SZEDEÁK győzelemmel búcsúztatta a szezont

A szezonzáró mérkőzésen az SZTE-SZEDEÁK játékosai azzal a céllal utaztak Kaposvárra, hogyha tartalékosan is, de mindenkinek lehetőséget adva győzelmet arassanak és ezzel megszerezzék a tizenegyedik helyet. A Kaposvár már biztosan búcsúzik az élvonaltól, így tehát biztos, hogy mindkét oldalon a fiatalok kapnak nagy szerepet.

Fotó: SZTE-SZEDEÁK Facebook-oldala.

 

A mérkőzés első kosarát Bailey szerezte, aki egy hatalmas triplát vágott be és erre a túloldalon Koprivica próbált válaszolni az ő kísérletére, azonban kimaradt. Ezt követően Lake dobott egy ziccert majd ismét Bailey küldött egy hármast a helyére, ezzel pedig egy 8-0-s futással indította a mérkőzést a szegedi csapat. A túloldalon Koprivica küzdött a palánkok alatt, hogy beindítsa a Kaposvár támadójátékát, de Bailey zsinórban harmadik triplájával már 11-2 volt az állás a szegediek javára. A hazaiaknál Koprivica és Eady is betalált ezzel próbáltak megindítani egy felzárkózás, de Bailey egyszerűen nem tudott hibázni és zsinórban a negyedik tripláját is bedobta. A vendégek nagyon gyorsan felpörögtek és szinte letaglózták a Kaposvárt az energikus kezdéssel, de a hazaiak nem rémültek meg és a negyed második felére teljesen lebontották a szegedi védekezést és négy pontra zárkóztak. Ekkor azonban ismét Bailey érkezett, aki két hatalmas triplával törte derékba a hazaiak felzárkózási kísérletét és tíz pontra növelte a Szedeák előnyét, ebben a pillanatban kért időt a Kaposvár edzője. 

A hazaiak innen már nem tudtak közelebb jönni és a Szedeák 32-23-ra megnyerte a játékrészt.

A második negyed első pontjait Hajduk szerezte, aki egy triplát küldött a helyére ráadásul faulttal együtt, így gyors négy ponttal indította a játékrészt a hazai csapat. A vendégek kispadjáról beálló Mucza azonban nagyon jó szállt be és fontos kosarakkal akadályozta meg azt, hogy a hazaiak lendületbe kerüljenek. A kaposvári kosarasok nem adták fel és Eaddy két nagy triplájával ismét nyomást helyeztek a vendégekre és három pontra zárkóztak. Ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai csapat és Eaddy vezetésével úgy mentek át a Szedeák védekezésén, mint kés a vajon. A vendégek megpróbálták tartani a lépést támadásban, de hátul nagyon könnyedén megverték őket lábon és a Kaposvár 26-18-ra nyerte a játékrészt és csak egy utolsó másodperces egy Bognár kosárnak köszönhetően tudott 

50-49-es vezetéssel nagyszünetre vonulni a szegedi csapat.

A harmadik játékrészt Koprivica kosara indította és ezzel átvették a vezetést a hazaiak majd Eaddy triplájával négy pontra növelték az előnyüket. A vendégek azonban nem hagyták magukat és bravúrkosarakkal igyekeztek ott lihegni a hazaiak nyakában majd Bognár kosarával visszavették a vezetést. Ezt követően Bailey dobott egy ziccert majd Lake küldött a helyére egy triplát ezzel hat pontra növelve a szegediek előnyét, ekkor kért időt a hazaiak edzője, hogy rendet tegyen a fejekben. A kaposvári kosarasok többször is megpróbáltak közeledni a vendégekhez és zárkózni, azonban a kulcspillanatokban mindig volt valaki aki meg tudott villanni a szegedi csapatból. 

Ezt a negyedet így 23-18-ra meg tudta nyerni a Szedeák és hat pontos vezetéssel fordulhattak a záró játékrészre.

Az utolsó negyedet Hajduk triplája nyitotta, amire Mucza egy ziccerrel válaszolt, de Eaddy triplájával még közelebb zárkóztak a hazaiak. A kaposváriak egy-egy nagy kosárral rendre veszélyesen közel kerültek a vendégekhez azonban a szegediek oldalán mindig volt valaki aki be tudott dobni egy lélekölő kosarat. Zsíros is ebben a játékrészben vágott be két nagy triplát, ezzel leszakítva az üldözőket. Ezt követően Koprivica vezetésével indított meg még egy utolsó nagy rohamot a Kaposvár, azonban Bognár és Bailey kosaraival ezt vissza tudta verni a Szedeák és 

95-88-as győzelemmel búcsúztatta a szezont.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.