Politika

Orbán Viktor: nincs kegyelem a pedofilügyekben (videó)

Orbán Viktor: nincs kegyelem a pedofilügyekben (videó)

A miniszterelnök bejelentette, hogy teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben

2024. február 23., péntek
Orbán Viktor: nincs kegyelem a pedofilügyekben (videó)

A miniszterelnök a kormánypártok államfőjelöltjéről, Sulyok Tamásról, a gyermekvédelemről, az orosz-ukrán háborúról és a svéd NATO-csatlakozásról is szólt péntek reggel a Kossuth rádióban.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Több alkalmas államfőjelölt is volt

A kormánypártok államfőjelöltjéről érkezett az első kérdés: Orbán Viktor elmondta, hogy ő tette a javaslatot a frakciónak, mert ezt mondja ki a szabályzat, de a valóságban hosszas egyeztetések után hozták meg a döntést, mert egy ilyen lépést nem lehet elkapkodni. A miniszterelnök elárulta: utolsó körben a Fidesz-elnökség is megtárgyalta.

Magyarország egy erős ország. Ugyan most baj van, mert lemondott az elnökasszony, de minden bajban van reménysugár is. Amikor körbenéztünk, bőven találtunk a tisztség betöltésére alkalmas magyarokat 

– tette hozzá Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy az országnak kijáró tisztelet miatt is megfontolt döntést kellett hozni. Végül Sulyok Tamásra esett a választás.

 

A pedofilbűncselekmények esetében nincs megbocsátás

A miniszterelnök megismételte a múlt heti évértékelőben elmondottakat:  egy kegyelmi döntés miatt alakult ki a mostani helyzet. A kegyelmi kérvényről az elnök és nem a kormány dönt. Egy olyan kegyelmi ügyben történt döntés, amiben nemet kellett volna mondani. Megbomlott a nemzeti egység a kegyelmi döntés miatt, mert egy olyan ügyben született, amiben teljes a társadalmi egyetértés.

Kiemelte: pedofilbűncselekményekhez kapcsolódó ügyekben nem lehet pardon.

 

 

Orbán Viktor ezután bejelentette, hogy teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben. Lehetetlen, hogy egy olyan ember, mint a bicskei gyermekotthon vezetője ennyi ideig a helyén maradhatott. Ki kellett volna tűnnie, hogy itt baj van, és ennek oka, hogy nem felelt meg az alkalmassági vizsgálatnak. Itt most rendet kell tenni – tette hozzá.

A kormányfő ezután arról beszélt, hogy szigorítani kell a gyermekotthonok dolgozóinak kiválasztási folyamatán, alkalmassági, szexuális irányultsági szempontok alapján is.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy nem akar megfelelni a brüsszeli kívánalmaknak a gyermekvédelem ügyében sem. Abból kell kiindulni, mit akarnak a magyarok, szögezte le. 

A gyermekek szexuális nevelés a szülők felelőssége, nem akarunk az intézmények környékén LMBTQ-aktivistákat látni

 – jelentette ki a kormányfő, aki szerint Brüsszelben kapuzárási pánik van: a mandátumuk végéhez közeledő bürokraták azt gondolják, hogy lerendezik azokat dolgokat, ( LMBTQ, migráció) amiket eddig nem sikerült.

Most egy agresszív időszak van, de ki kell bekkelni, már nincs sok hátra júniusig

 – tette hozzá Orbán.

A kormányfő az LMBTQ-nyomulás miatt nem aggódik annyira, mivel „10-ből 11 magyar elküldené az LMBTQ-propagandistákat oda...”. Azonban a migrációs téma már veszélyesebb a miniszterelnök szerint, mivel komoly zsoldoshadsereg képviseli Soros György érdekeit hazánkban is.
 

"Nincs harctéri, katonai megoldása" az orosz-ukrán háborúnak

Az orosz-ukrán háborúról a kormányfő kijelentette, hogy a béke és háború közötti különbségtétel nehéz része a politikának, de a realitások az elejétől látszottak. 

Az alapvető matematikai tények alapján látszik, hogy Ukrajna nem győzheti le az oroszokat, ha a Nyugat nem segít be

 – mondta a miniszterelnök. Szerinte a NATO kizárta a katonai beavatkozást. „Ennek a konfliktusnak nincs harctéri katonai megoldása. Egy békefolyamatra van szükségünk” – mondta. 

Magyarország szempontjából ez úgy néz ki, hogy a szomszédunkban egy világhatalom vív háborút. Nekünk emberi lét kérdés, hogy béke és biztonság legyen

– mondta Orbán Viktor.

 

A svéd miniszterelnök látogatása, a svéd NATO-csatlakozás ügye

Végezetül a mai svéd-magyar miniszterelnöki találkozóról is szó esett, amely kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy egy folyamat végén kiépült a bizalom Ulf Kristerssonnal.

Az összes függőben lévő ügyet pénteken lezárják, így a katonai együttműködés terén is, erre pedig hétfőn ütheti rá az utolsó pecsétet az Országgyűlés, derült ki a kormányfő szavaiból.

A miniszterelnök hozzátette: a svédeknek azonban el kell fogadniuk, hogy  Magyarország mást képvisel bizonyos értékrendi kérdésekben.

Egyikünk sem akarja megmondani, hogyan éljen a másik

 – mondta a kormányfő.

„Magyarország egy keresztény ország, a keresztény értékek nekünk különösen fontosak, a modern konfigurációkat nem veszi be a gyomrunk. De ez kezelhető” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy egy katonai szövetséget köt Magyarország és Svédország. „Felnőttek vagyunk, képesek vagyunk érdekalapú döntést hozni” – mondta a pénteki svéd-magyar találkozóval kapcsolatban a miniszterelnök, hozzátéve, hogy azért ez nem egy házasság, ahol valóban számítanának az értékrendbeli eltérések.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.