Politika

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

2024. február 20., kedd
Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 

 

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz. Megbeszélésük során az Európai Unió előtt álló stratégiai menetrendet is áttekintik - közölte Havasi Bertalan. Hozzátette: Orbán Viktor és Ulf Kristersson a tárgyalás eredményeiről sajtótájékoztatón számol majd be.

Évértékelőjében a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy 2024 újra Magyarország sikereinek az éve lesz, ám kérdés, hogy honnan számíthatunk támogatásra és honnan támadásra. 

Jó hír, hogy a Svédországgal való vitánk a lezárás felé közeledik. Afelé haladunk, hogy a parlament a tavaszi ülésszak első napján ratifikálhatja a svéd NATO-csatlakozást.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.