Politika

Egy brüsszeli szakportál szerint mindent elkövetnek Magyarország ellen

Egy brüsszeli szakportál szerint mindent elkövetnek Magyarország ellen

Van, aki azt állítja, hogy perelni kell az Európai Bizottságot.

2024. január 17., szerda
Egy brüsszeli szakportál szerint mindent elkövetnek Magyarország ellen

Még az Európai Bizottságot is beperelné az Európai Parlament szélsőségesen magyarellenes csoportja, amiért Magyarország hozzájutott a neki tényszerűen járó uniós források egy részéhez.

Fotó: AFP/Francois Walschaerts

 

Az Európai Parlament képviselői közül sokan azt követelik, hogy vizsgálják meg az Európai Bizottság döntését, mely alapján részben feloldotta a Magyarországnak szánt uniós források befagyasztását. Sőt, azt is el akarják érni, hogy a jogállamisági hiányosságokra hivatkozva fosszák meg Magyarországot a szavazati jogától, sőt, pert is indítanának a Bizottság ellen – számol be a hírről az Euractiv.

A lapnak természetesen nyilatkozott a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund is, aki azt állítja, be kell perelni az Európai Bizottságot, mert Magyarországon nem működik a jogállamiság, így nem jár neki uniós forrás sem.

A zöldpárti politikus továbbra is úgy véli, az Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatos vétó „elfelejtéséért” cserébe kapott némi pénzt Magyarország, ám ezt nem hagyják annyiban - írja a Mandiner.

Ha azért blokkolunk pénzeket, hogy eredményeket érjünk el, akkor fel is kell szabadítanunk a pénzeket, amikor eredményeink vannak

 – jelentette ki korábban az igazságügyért felelős belga biztos, Didier Reynders.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.