Hírzóna

Donáth Anna eljárást indítana Magyarország ellen, közben szétesőben a Momentum

Donáth Anna eljárást indítana Magyarország ellen, közben szétesőben a Momentum

Kovács György
2023. november 30., csütörtök
Donáth Anna eljárást indítana Magyarország ellen, közben szétesőben a Momentum

Donáth Anna ismét azért lobbizik Brüsszelben, hogy Magyarország ellen újabb eljárást indítsanak. Mindeközben egyre látványosabbá válik az ellenzék által emlegetett momentumos belső viszály.

 

A Momentum de facto vezetője közösségi oldalán tette közzé gondolatait a szuverenitási törvényről, amellyel a kormány meggátolná a külföldről érkező pénzek politikai célú felhasználását, ezáltal csökkentve a külföldi befolyást a magyar politikai életre. A guruló dollárok megfékezése miatt várható módon felháborodott Donáth Anna, amelyről meglepő őszinteséggel fakadt ki. A törvénytervezetet is igen kifejező módon keresztelte át "megfélemlítési törvényre". 

Arra kérem az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a magyar parlament előtt lévő megfélemlítési törvény tervezetét. Ha pedig a jogszabályt elfogadják, a Bizottság indítson kötelezettségszegési eljárást

- olvasható bejegyzésében, majd azon problémázik, nem érti a tervezetben mi számít külföldi finanszírozásnak - pedig az ellenzék guruló dollárjainak köszönhetően azzal már mindenki tisztában van, milyen kiskaput keresett az ellenzék a mindig is tiltott külföldi kampányfinanszírozás kijátszására.

A törvény tervezete jogi nonszensz, hiszen úgy fenyeget akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel, hogy közben homályban hagyja, mi számít pontosan bűncselekménynek

- állítja, miközben ez egyértelmű: bűncselekmény az lesz, amit 2022-ben csináltak.

Ezért fordulok most az Európai Bizottsághoz, hogy vizsgálja ki a törvénytervezetet, és annak elfogadása esetén indítson kötelezettségszegési eljárást a magyar kormánnyal szemben

- erősítette meg szándékát ismételten posztjában.

 

Belső gondok a Momentumban

Mint arról beszámoltunk, Ungár Péter hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy a Momentum részben azért üzent hadat a DK-nak, mert a Momentumban belső konfliktusok vannak és ezzel próbálják elfedni. Ez viszont egyre kevésbé megy nekik:

A Momentum egyetlen vidéki polgármestere és Fekete-Győr András hülyeségnek tartja Donáth Anna kijelentéseit!

Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere, egy DK-s fórumon megkérdezték, hogyan kezeli Donáth Anna DK számára küldött hadüzenetét:

Borzasztó rosszul. Olyannyira, hogy én pont tegnap beszéltem Fekete-Győr Andrással, nem tudom, hogy mennyire ismerős a Fekete-Győr András neve, és ő is úgy gondolja, hogy a Donáth Anna hülyeségeket csinál

- felelte. Hozzátette azt is, ha szövetségre akarnak lépni valakivel, akkor miért rúgnak bele? Elárulta azt is, nem csak országosan van törés a Momentumban, hanem helyi szinten is.

Saját pártja nem engedi Donáth Annát vidékre


 

Kiderült, a Momentum kihelyezett frakcióülést is szeretett volna tartani egyetlen városukban, azonban sem a helyiek, sem a polgármester nem kér már belőlük.

Ne jöjjenek, azért, mert most nem kívánatosak Baján. Mert egyszerűen most a közvélemény a Momentum ellen van emiatt. Legalábbis az ellenzéki közvélemény. Úgyhogy van is ebből most sértődés, belső baj, meg minden, és én mondtam, hogy ezt én most nem vállalom egyszerűen be. Tehát én most nem fogok villogni a Momentummal Baján, amikor ilyen belső harcok van, meg ilyen ellenzéki egyet nem értések, meg az Anna ilyen kijelentéseket tesz

- fogalmazott Baja polgármestere, Nyitrai Klára.

 

Budapesten is megmutatkozott a törés

Szóval én a Donáth Annára most nagyon haragszom, és nem én vagyok az egyetlen. A hétvégén Soproni Tamás [Budapest VI. kerületének polgármestere], nem tudom mennyire ismerős, vele találkoztam a hétvégén, és ő is azt mondta, hogy nem tér magához.

A bajai polgármester igazságbeszéde után az Index megkereste Soproni Tamást, aki állítása szerint nem foglalkozik országos ügyekkel, de annyit elárult,

A koalíciónk, amelyben együtt dolgozunk – többek között a DK-val és a Párbeszéddel is – kiválóan működik, és együtt fogjuk folytatni 2024-től is.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.