Politika

Egy politikai aktivistaként viselkedik David Pressman

Egy politikai aktivistaként viselkedik David Pressman

A 48 perc szerint nem egy nagykövet viselkedését tanúsítja.

2023. december 8., péntek
Egy politikai aktivistaként viselkedik David Pressman

Fogy a levegő a korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb Karácsony Gergely főpolgármester körül, aki a ciklus végén "belehúzott a városfejlesztésbe", hiszen a napokban átadott egy zebrát - hangzott el a 48 perc - Házigazda: Lánczi Tamás című közéleti háttérműsorban az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Lánczi Tamás vendégei egyetértettek abban, hogy a kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egy "ideejtőernyőzött" politikai aktivista.

Fotó: Janka Szitás. 

 

A hirado.hu beszámolója szerint a házigazda felidézte, hogy "páros lábbal szállt bele Magyarországba" David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki hamisan azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak. A nagykövet a szuverenitásvédelmi törvényt is kritizálta a napokban.

A megfogalmazott vádakat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sem hagyta szó nélkül.

Mi a nagykövet úrral ellentétben abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között jó kapcsolat legyen, ezért szerintem az a helyes a részünkről, ha önuralmat gyakorlunk, és nem kommentáljuk nagykövet úr kirohanásait.

Visszatérve az adáshoz:  Lánczi Tamás a kritikák abszurditását érzékeltetve arra is emlékeztetett, hogy az izraeli labdarúgó-válogatott selejtező mérkőzéseit hazánkban tartják, mivel a zsidó állam nemzeti csapata több száz ország közül Magyarországot találta a legbiztonságosabb helyszínnek. Ráadásul zsidó és izraeli filmfesztiválnak is otthont ad a magyar főváros.

Miért került elő megint az antiszemita kártya?

Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, hogy David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik.

Mögötte demokrata liberális körök állnak az Egyesült Államokban, és amikor a Soros-birodalomban generációváltás volt, akkor a The Wall Street Journal megírta, hogy Soros György a legnagyobb támogatója a Demokrata Pártnak, tehát nem az antiszemitizmus fájt David Pressmannek, hanem Soros György fiának felbukkanása a magyar kormányzati kommunikációban.

Pócza István felidézte, hogy volt egy amerikai kollégájuk, akit amikor körbevezettek Budapesten, meglepődve tapasztalta, hogy hamisak azok a hazánkkal kapcsolatos vádak, amelyeket a CNN-en hallott.

Ő egy ejtőernyős karrierdiplomata.

"Az EMIH az elmúlt években rendszeresen hangoztatta, hogy a térségben, a régióban az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország"

Mráz Ágoston Sámuel közölte: "a guruló dollárok a legjobb példa rá, hogy ők kormányváltást akarnak, lehet, hogy az antiszemitizmus reflexszerűen jutott eszébe a nagykövetnek, és maga sem gondolta komolyan". Megjegyezte, megszokásból gyűjtik azokat a vádakat, amelyekkel szerintük le lehet járatni a magyar kormányt.

Azt gondolják, ha lejáratják a magyar kormányt, közelebb kerülnek a kormányváltáshoz, holott tizenhárom éve csak egyre messzebb kerülnek tőle.

Pócza István szerint azért kommunikálták ilyen hangsúlyosan, egyenesen a főpolgármester közösségi oldalán a zebraavatást, mert így akarták elfedni a múlt heti bakit, amikor a havas Andrássy úton mosolyogva szelfizett a főpolgármester, miközben az alig három centiméteres hó teljesen megbénította a közlekedést.

Fogy a levegő Karácsony Gergely körül.

Borítókép: Janka Szitás

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.