Politika

Szijjártó Péter sem hagyta szó nélkül Pressman vádaskodását

Szijjártó Péter sem hagyta szó nélkül Pressman vádaskodását

2023. december 6., szerda
Szijjártó Péter sem hagyta szó nélkül Pressman vádaskodását

David Pressman újabb támadására reagált a miniszter.

(Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

– Mi a nagykövet úrral ellentétben abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között jó kapcsolat legyen, ezért szerintem az a helyes a részünkről, ha önuralmat gyakorlunk, és nem kommentáljuk nagykövet úr kirohanásait – reagált a külgazdasági és külügyminiszter David Pressman újabb támadására az ATV műsorában.

Szijjártó Péter hozzátette: a bírálatnak azért volt egy vicces eleme, mégpedig a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról tett dehonesztáló megjegyzés.

Azok után, hogy az amerikai vállalatok folyamatosan Magyarországra hozzák a beruházásaikat, azok után, hogy a második legnagyobb beruházói közösség továbbra is az amerikai, és azok után, hogy 11 százalékkal nő a kereskedelmi forgalmunk, ami minden bizonnyal megdönti a rekordját, némiképp hiteltelen negatívan beszélni a gazdasági kapcsolatokról

– mutatott rá a tárcavezető.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, az amerikai nagykövet ismét kioktatta kormányt, Putyin-pártisággal vádolta és bírálta Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt. David Pressman hosszan sorolta Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatait, majd rátért a szokásos kormányellenes szövegére.

 

 

A képmutató nagykövet

David Pressman nemrég még a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében is bírálta a magyar kormány. Az amerikai nagykövet kifejtette, hogy az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró tolerancia elvével.

Ezek kijelentései azért is ellentmondásosak, mert éppen az Egyesült Államokban hetek óta tart az az antiszemita hullám, amely miatt nincsenek biztonságban a zsidó lakosok.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.