Politika

Érvénytelenek voltak a Marosvásárhely mellett kidobott levélszavazatok

Érvénytelenek voltak a Marosvásárhely mellett kidobott levélszavazatok

2022. április 1., péntek
Érvénytelenek voltak a Marosvásárhely mellett kidobott levélszavazatok

A kidobott és részben elégetett levélszavazatok már eleve érvénytelenek voltak-írja egy erdélyi hírportál.

Tegnap mi is megírtuk, hogy Marosvásárhely határában, Jedd közelében egy járókelő olyan zsákra bukkant egy elhanyagolt, szemetes területen, amelyben félig-meddig elégetett magyarországi levélszavazatok voltak. A felfedező értesítette a helyi román sajtót is, az esetről így elsőként a punctul.ro nevű kétnyelvű híroldal számolt be.

Az egész ügy nagy nyilvánosságot kapott, mind a baloldali, mind pedig a jobboldali sajtóorgánumokban. Találtunk egy érdekességet is az üggyel kapcsolatban, miszerint van egy link, amin már februárban felbukkanhatott a sztori, mégpedig a Telex oldalán.

Időközben még több kétely alakult ki a történettel kapcsolatban. A maszol.ro hírportál rendőrségi forrásokból arról értesült, hogy összesen tizenhárom levélszavazat és hatvan boríték volt abban a csomóban, amit Marosvásárhely mellett, Jedd közelében találtak meg szerdán este.

A rendőrségi források megerősítették mind a számadatokat, illetve a hírportál megtudta azt is, hogy egyik borítékban sem szerepelt a levélszavazatot hitelesíteni hivatott, a szavazó személyi adatait tartalmazó nyilatkozat,

tehát eleve valamennyi szavazólap érvénytelen volt

-írja a maszol.ro

Borítókép: punctul.ro

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.