Közélet

Van egy furcsaság a "most" megtalált erdélyi levélszavazatos történetben!

Van egy furcsaság a "most" megtalált erdélyi levélszavazatos történetben!

2022. március 31., csütörtök
Van egy furcsaság a "most" megtalált erdélyi levélszavazatos történetben!

A marosvásárhelyi hírportálok arról számoltak be csütörtökön, hogy kidobott, részben elégetett levélszavazatokat találtak a Marosvásárhellyel szomszédos Jedden egy illegális szemétlerakóban. Vajon véletlen mindez?

Az exkluzív információt egy ismeretlen telefonszámról jelentették a Punctul.ro hírportálnak még szerda este, akik rögtön a helyszínre mentek, és leforgattak egy kisfilmet is a kényes esetről. A felvételen a jeddi temetővel szemben egyéb építési hulladékkupacok között több kidobott zsák látható, tele részben elégetetett, az ellenzékre ikszelt levélszavazattal. Puszta véletlenül bukkanhatták rá zsákra a nagy szemétkupac között?

Az ellenzék választási csalást emleget

Teljesen logikus, hogy a baloldali összefogásnak nem tetszett az eset, és azonnal választási csalást emlegetnek az ügy kapcsán. Több közleményt is kiadtak a kidobott levélszavazatokkal kapcsolatban, miszerint azonnal meg kell semmisíteni az összeset. Az ellenzéki pártok úgy látják, ami a kommunistáknál a kékcédula volt, az ma a Fidesznél a levélszavazat. Például Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerint a Fidesz visszaél a határon túli magyarok szavazataival, a levélszavazást pedig szándékosan úgy építette ki, hogy támogassa és lehetővé tegye a választási csalást.

Nem véletlen, hogy a szóban forgó papírocskákat az ellenzék meg akarja semmisíteni. A levélszavazatok megsemmisítésével nagyon jól járna, ugyanis amióta létezik a magyar választásnak ez a formája, hozzávetőlegesen 90%-ban mindig a Fidesz-KDNP-re adták le a voksukat a határon túlról. Nem lehet, hogy egy zseniális színjátékról van szó?

A Fidesz a baloldal aljasságáról beszél

A marosvásárhelyi esetre természetesen a nagyobbik kormánypárt is reagált, miszerint a kétségbeesett baloldal minden aljasságra képes. Közleményükben azt írták, hogy a baloldal a magyar rendszerváltás óta éppen a legsúlyosabb választási csalásokat követi el a Bajnai-féle teljesen illegális DatAdat adatbázissal, és most a külhoni magyarok szavazatainak megsemmisítését akarják elérni. Nem lehetséges, hogy a baloldal ezzel csak egy kontrasztot akart állítani a Bajnai-féle adathalászatnak?

Kiugrott a link a zsákból?

Mi van akkor, ha a baloldal az egészet megrendezte azért, hogy elszenvedett félként a mártír szerepét magára öltse? Ha meg még a Nemzeti Választási Iroda is helyt ad a kérésüknek, miszerint meg kell semmisíteni az összes levélszavazatot, akkor duplán nyer az ellenzéki összefogás. Nincs erről hivatalos információ, de egy képpel szeretnénk illusztrálni a megrendezett színjátéknak a gyanúját.

A kormánypártisággal finoman szólva sem vádolható telex.hu már február 1-jén írhatott a kidobott szavazatokról.

Természetesen nem tették közzé, de a cikk URL-címében tisztán látszik a dátum. A februári URL-cím is már a mai eseményeket tartalmazza, viszont a dátum azt bizonyíthatja, hogy már akkor elkezdtek írni a témában. A tartalmat frissíthették, de magát az URL-címet nem.

Frissítés!

Megkérdeztük Dull Szabolcsot, a Telex főszerkesztőjét, hogy mit jelent náluk az URL-címekben a dátum, és hogy miért van februári jelzés a linkben, amire azt válaszolta, hogy technikai hiba történt a dátumozással.

"Tisztelt SzegedMa!

A cikk a Transtelexen jelent meg ma reggel 8:55-kor, ezt a Telexen is közöltük.
https://transtelex.ro/kozelet/2022/03/31/kidobott-levelszavazatok-erdely
A cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.