Politika

Donáth Anna leszögezte, nem tervez szerepet vállalni Márki-Zay kormányában

Donáth Anna leszögezte, nem tervez szerepet vállalni Márki-Zay kormányában

2022. február 7., hétfő
Donáth Anna leszögezte, nem tervez szerepet vállalni Márki-Zay kormányában

Pár nappal azt követően, hogy Dobrev Klára bejelentette: nem veszi át országgyűlési mandátumát, EP-képviselő marad Donáth Anna is leszögezte, nem tervez szerepet vállalni Márki-Zay kormányában.

A Momentum elnöke vasárnap este a Partizánban többek között arról beszélt, hogy elkészült a közös ellenzék programja, viszont a nyilvánosságra hozatal időpontjában már nem volt kompetens. Azt sem tudja, hogy rajta lesz-e a közös listán, de elmondása szerint nem tervez beülni a parlamentbe.

Márki-Zay Péter korábbi kijelentésére, miszerint az ellenzék is állít államfő-jelöltet, Donáth úgy reagált, „szívének legkedvesebb” nevek nem vállaljak el az ellenzék jelölését, de még nem adták fel, hogy megtalálják az ideális személyt.

Az interjú végén leszögezte, kormányváltás esetén nem tervez szerepet vállalni Márki-Zay kormányában.

https://streamable.com/m7m3lm

Mint ismeretes, Donáth Anna és Márki-Zay viszonya nem konfliktusmentes: a momentumos EP-képviselő korábban élesen bírálta MZP migránsokkal kapcsolatos kommunikációját, kiváltképp az úgynevezett migránsszámlálót, amellyel a vásárhelyi polgármester azt próbálta bizonyítani, hogy szerinte a kormány 55 297 migránst telepített be, miközben Soros György egyet sem. A baloldali miniszterelnök-jelölt lapunknak adott exkluzív interjújában kitért a Momentum elnökének kritikájára is.

–Az a szép ebben az ellenzékben, hogy mindenkinek meglehet a saját véleménye. Donáth Anna korábban a Migration Aidnél dolgozott, ami a Fidesz kategóriája szerint migránssimogató intézet. Mi ezzel ellentétesen úgy gondoljuk, hogy nem csak megtartjuk a kerítést, de még a Fidesz által betelepített, terrorista, bűnöző migránsokat is ki fogjuk utasítani – válaszolta akkor Márki-Zay.

https://szegedma.hu/2021/12/marki-zay-peter-a-leendo-parlamentben-a-fidesz-lesz-a-legbefolyasosabb-part

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.