Politika

Erős és szolidáris Szeged: kifúrták az egyetlen nőt a csoportképről a Városházán

Erős és szolidáris Szeged: kifúrták az egyetlen nőt a csoportképről a Városházán

2021. november 3., szerda
Erős és szolidáris Szeged: kifúrták az egyetlen nőt a csoportképről a Városházán


Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselőnője szerint múlt hét szerdán, mint bizottsági tag, névre szóló meghívást kapott a Magyar Birkózók Szövetségének fennállásának 100 éves évfordulójából a Városházán tartott rendezvényre. El is ment, illendően, de aztán a csoportképről kitessékelték a férfiak.

A képviselőnő szerint egészen pontosan Ménesi Imre tessékelte ki, aki ezt azzal indokolta, hogy az asszony nem fér rá a fotóra.

Erre itt:

Ez az a fotó, amelyre Ménesi szerint már nem fért fel Chovancecz Kata (Fotó: Önkormányzati lap)

Majd Chovanecz Kata szerint oda is szólt neki a képviselő, miszerint “utána ügyesen megoldottad a közös képet a birkózókkal”.

Méltatlan ez a hozzáállás. Egy emberrel nem viselkedünk így, pláne nem egy nővel

– jegyezte meg a képviselőnő, majd hozzátette,

az összes meghívott sportoló szeme kikerekedett az eset láttán.

Chovanecz Kata azt mondta érdeklődésünkre, hogy azért is érintette kellemetlenül ez a gesztus, mert rajta kívül csak Ménesi Imre és Kovács Tamás alpolgármester képviselte a várost az eseményen, és csak őt nem engedték oda a fotóra.

Szerintünk pedig lett volna helye, mi két opciót egészen könnyen felfedeztünk a sok férfi között. Ezeket kis piros nyilakkal jelöltük a gyengébbek kedvéért:

Az eset már csak azért is érdekes, mert Botka László és a baloldali városvezetés egyik legtöbbet emlegetett szlogenje, hogy

Szeged szolidáris város.

Kerestük Ménesi Imrét az üggyel kapcsolatban, amint válaszol frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Rasszista beszólás miatt keveredett botrányba Ménesi Imre

Az MSZP-s képviselő pár hete azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy sikerült beszólnia a szegedieknek, és még a cigányozott is egy alaposat a Közgyűlésen. A Cserepes sor eladásával kapcsolatban ugyanis azt találta mondani Ménesi Imre, hogy

a szegediek a szemetüket járnak lerakni oda és “fehér embert” is alig látni már ott.

Az ellenzék szerint Ménesinek a rasszista kijelentései miatt le kellene mondania mandátumáról, ő azonban nem reagált a vádakra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.