Politika

Az egykor súlyosan antiszemita és kirekesztő Tóth Péter állítja: szembenézett a hibáival!

Az egykor súlyosan antiszemita és kirekesztő Tóth Péter állítja: szembenézett a hibáival!

2021. július 31., szombat
Az egykor súlyosan antiszemita és kirekesztő Tóth Péter állítja: szembenézett a hibáival!

Napok óta téma a hazai sajtóban Tóth Péter, szegedi jobbikos politikus. Itt persze nem kell bemutatni senkinek, de az ország egy része most döbbent rá, hogy

Tóth súlyosan antiszemita és kirekesztő gondolatokat terjesztett éveken keresztül: fajvédelemről, zsidó-, meleg- vagy cigányellenességről, vagy libsizésről; most mégis beállt mögé Gyurcsány Ferenc és a DK az előválasztáson, közösen kampányoltak Szegeden.

Tóth Péter nyilvánosan értekezett arról, hogy

  • a homoszexuálisok genetikai hulladékok,
  • korábban kifogásolta például, hogy az óvodában játékból szoknyát adtak a fiára,
  • hogy az országot egyre inkább elönti a liberális szar,
  • hogy a „bibsiknek” nevezett zsidók problémát jelentenek a világban, és jelentettek már 1920-ban is,
  • hogy támogatja a fajvédelmet,
  • valamint visszafoglalna életteret a cigányságtól,
  • és megszüntetné Szlovákiát.

A korábban análszexszel is célozgató szegedi politikus a jobboldali sajtónak ugyan nem, de a Telexnek válaszolt azt firtató kérdésükre, hogy még mindig fenntartja-e megdöbbentő nézeteit.

Válaszát azzal kezdte, hogy mindenki változik, így pártja, illetve ő is. Mint írta, a Jobbik által képviselt elveket a párt 2020-ban elfogadott Elvi Nyilatkozata tartalmazza, azzal pedig mindannyian tisztában vannak, hogy az ezzel ellentétes megnyilvánulások nem képezhetik sem a Jobbik, sem a Jobbik által támogatott jelöltek nézeteit – ezt a megválasztott elnökség mindenki számára világossá tette. Aki ezt nem fogadta el, távozott a pártból, aki viszont hozzá hasonlóan maradt, az elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát. Mint írta, a Jobbik Elvi Nyilatkozatának elfogadása őt is kötelezi, ami

egyben azt is jelenti, hogy szembenézett a múltbeli hibáival, sokak számára sértő, meggondolatlan kijelentéseivel.

Alig egy éve még beleállt a Pride-ba és "homoszexuális propaganadáról" írt

A magyarázkodása azért izgalmas, mert a Tóth Péterre most rácsodálkozó lapok kifelejtették a szegedi politikus 2020 augusztusi megnyilvánulását, ami nem volt régen. Akkor nagyon úgy nézett ki, kiverték nála a biztosítékot a Pride miatti szimpátia-megmozdulások. Posztolt is egy erőset a témában (amit később eltüntetett):

Akkor a pedofilokhoz, nekrofilokhoz, Kaleta Gáborokhoz hasonlította a homoszexuálisokat a Jobbik megyei elnöke, aki szerint provokációra provokáció lesz a válasz. Gondolatai miatt Jakab Péternek, a Jobbik elnökének kellett magyarázkodnia, nem is keveset!

A DK átlépett a "sérelmeken"

A DK-tól Barkóczi Balázs, a párt szóvivője válaszolt a Telex kérdéseire. Ő azt írta Tóth Péter korábbi antiszemita, súlyosan kirekesztő állításaival és mostani támogatásával kapcsolatban, hogy az ellenzéki előválasztásban részt vevő pártok – így a DK, illetve a jelöltet szintén támogató LMP – választási megállapodást kötöttek a Jobbikkal. A hat párt, vagyis a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a Momentum úgy döntöttek, hogy a legfőbb cél, a kormányváltás érdekében félreteszik korábbi sérelmeiket, és elfogadják a többi párt jelöltjeit, mert az ellenzéki szavazók is ezt várják tőlük. Azt is hozzátette, hogy szintén együtt fogadták el azokat az alapelveket is, amelyek egyértelműen meghatározzák, hogy mit fognak képviselni a jövőben – ezek a demokrácia, a szolidaritás és az európaiság, ők egy ilyen Magyarországot akarnak teremteni.

Mihálikot tolják hátulról valójában?

Lapunk úgy tudja, és erről EBBEN a cikkünkben írtunk részletesen, hogy a Momentumos Mihálik Edvint lökdösik előre Tóth Péterrel szemben; a DK és az MSZP egymásnak esett, és egyre több a nyekergő is eközben.

https://szegedma.hu/2021/07/egymasnak-feszulhet-botka-laszlo-es-a-dk-szegeden-belugyminiszteri-szek-a-tet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.