Politika

"Új tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja"

"Új tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja"

2018. november 28., szerda
"Új tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja"

Újabb plakátkampányt indít a szegedi Fidelitas a Szeviép-per elsőfokú ítélete után, amikor börtönbüntetésre ítélték Botka László udvari beszállítóit.

"A szegedieknek joguk van tudni arról, hogy városunkat elítéltek vezetik" – mondta Korponyai Ernő, a szegedi Fidelitas elnöke kedden a városháza előtti sajtótájékoztatón, melyen a frissített plakátkampányt indították.

"Szinte nem telik el olyan hét, hogy ne esne ki újabb szocialista csontváz a szekrényből. Botka László börtön-válogatottjában pedig lassan többen vannak, mint a városvezetésben, akik közül nemrég többeket el is ítéltek"

– utalt arra Korponyai, hogy októberben Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt

ítélték el

első fokon hűtlen kezelésért. A múlthéten pedig

elsőfokú ítélet született a Szeviép-perben

, mely csődbűntett elkövetéséért elmarasztalta a cég korábbi vezetőit, Oltványi Józsefet, Baranyi Sándort és Pistrui Lászlót és nem jogerősen több évnyi börtönre ítélte. Mi már több cikkben taglaltuk, hogy milyen

összefonódás

jellemezte az építőipari vállalatot és a szocialista városvezetést.

"A polgármester személyét körüllengő korrupció, illetve botrányok és bűncselekmények az országban egyedülállóak. Nincs még egy ilyen városvezető, amelynek személyéhez ennyi botrányt lehetne kötni"

– jelentette ki a Fidelitas elnöke. "Botka László folyamatosan tagadta, hogy kapcsolatban van a vállalattal, de a szerződések nem hazudnak, ezeken az ő aláírása is szerepel. Botka polgármesterségének ideje alatt lévő megrendelések során a Szeviépet több mint tízmilliárd forinttal tömték ki közbeszerzéseken keresztül, a szocialista kormányzás alatt pedig 33 milliárd forintot adtak a Szeviépnek, amelyből hogyha a volt vezetőik nem tüntették volna el a pénzeket, akkor nem ment volna tönkre több száz vállalkozás, illetve több tucat család" – idézte fel Korponyai.

"Ezek a bajba jutott kisvállalkozók, illetve családok Botka László segítségét kérték, akik azt a választ kapták, hogy eltévesztették a házszámot"

– tette szóvá. Az

előző kampányban

70 ezer szegedi háztartásba jutott el a plakát kicsinyített mása. Korponyai állítása szerint egyelőre nem nyomtatták még ki az összes példányt a mostani kampányhoz, viszont kisebb baki esett, amikor az elítélt Szeviép-vezérek közül Pistrui László arcképét kétszer nyomták rá a plakátra – egyszer oda, ahová Oltványi Józsefét kellett volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.