Kultúra

Egybeolvad a Színház és a Szabadtéri

Egybeolvad a Színház és a Szabadtéri

2021. január 28., csütörtök
Egybeolvad a Színház és a Szabadtéri

Mint azt a SzegedMa megírta, a napokban lemondott Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri igazgatója. Döntését azzal indokolta, hogy az új városi kultúrpolitika miatt csorbul a Játékok önállósága.

Botka László polgármester csütörtökön egy hamisítatlan alákérdezős interjúban kitért a Szabadtéri helyzetére, amellyel kapcsolatban elmondta, az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokkal gazdaságosabban és hatékonyabban lehet működtetni a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat, ha a két intézmény egyesül.

Megemlítette, hogy a képviselők hétfőig szavaznak arról, hogy a lemondott Herczeg Tamás helyére a színház főigazgatóját, Barnák Lászlót nevezik ki a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nkft. élére. Arról is határoznak a képviselők, hogy az államháztartási törvénynek megfelelően a szabadtéri a teljes vagyonával, személyi állományával és kötelezettségeivel beolvad a Szegedi Nemzeti Színházba. Hozzátette, az egyesülés nem befolyásolja a szabadtéri idei évadát.

– Reményeim szerint színvonalasabb és költséghatékonyabb lesz a szabadtéri, és nagyobb szerepet kapnak a szegedi művészek a nyári játékokon, amelynek sikeres előadásai tovább játszhatóak majd a színházban – fogalmazott a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.