Kultúra

Lemondott Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója!

Lemondott Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója!

2021. január 19., kedd
Lemondott Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója!

"Tájékoztatom a Tisztelt Közönséget és a Kollégákat, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése alól felmentésemet kértem. A munkáltatói jogkör gyakorlójaként a város Polgármestere kérésemet méltányolta, megállapodásunk szerint munkaviszonyom 2021. február 15-ével szűnik meg, közös megegyezéssel.

Szakmai pályafutásom közel 14 éve köt a Játékokhoz, amelyből nyolc szezont Harangozó Gyula művészeti igazgatóval jegyzünk, aki szintén elköszön a Fesztivál vezetésétől.

Hálás vagyok a sorsnak az elmúlt évekért. Valamennyi munkatársamnak köszönettel tartozom, művészileg fontos pillanatokat éltünk át, hazai és világsztárok léptek fel, bemutattunk hét operát köztük a Játékok történetében először Wagner és barokk művet is, számos Broadway musical magyarországi bemutatóját ünnepeltük és otthonra leltek Shakespeare és Moliére drámái is.

Nem volt könnyű időszak, hiszen a Dóm rekonstrukciója, majd a pandémiás helyzet is próbatétel elé állított bennünket. A nehézségeket Nézőink és a Városvezetés bizalmának köszönhetően sikerrel vettük, és bár olykor talán a kelleténél szenvedélyesebben érveltünk, felmentést adhat, hogy mindig közös ügyünket, a Szegedi Szabadtéri Játékok sikerét képviseltük.

Pénzügyileg erős szervezetet adunk át, közel háromszorosára, egymilliárd Ft fölé nőtt vagyonnal és hatszorosára nőtt, 400 millió Ft-ot meghaladó pénzkészlettel.

Az önkormányzati cégek és intézmények működését érintő strukturális reform keretében a markáns intézményi kultúrpolitikát az egységes városi stratégia váltja fel, amely már nem az általunk szorgalmazott önállóan működő Szabadérire teszi a hangsúlyt.

Új korszak kezdődik az életemben, és új korszak a Szabadtéri Játékok életében is. Az utóbbi években az intézményvezetés mellett erőteljesebben foglalkoztat a művészeti oktatás és az alkotói munka, a rendezés is.

Vezetőként elszakadok a Játékoktól, de maradok alkotóként, a Moliére vígjáték rendezőjeként és persze a Játékok lelkes nézőjeként.

Szeged, 2021. 01. 19.

Herczeg Tamás"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.