Kultúra

Opera- és operettbemutató a Szegedi Nemzeti Színház decemberi műsorán

Opera- és operettbemutató a Szegedi Nemzeti Színház decemberi műsorán

2014. november 20., csütörtök
Opera- és operettbemutató a Szegedi Nemzeti Színház decemberi műsorán
sznsz_sajtaj13_KF

Két egyfelvonásos opera premierjével, Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettjének bemutatójával és változatos év végi programokkal várja a közönséget decemberben a Szegedi Nemzeti Színház – közölte Gyüdi Sándor főigazgató a programokról rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

Toronykőy Attila

rendezésében december 6-án két egyfelvonásos operát mutatnak be a Kisszínházban.

Marco Tutino

olasz komponista

Márai Sándor

A gyertyák csonkig égnek című regénye alapján, kifejezetten a szegedi teátrum számára írt operájának ősbemutatóját az Armel Operaversenyen tartották októberben a Zeneakadémián. A darab főszerepeit a versenyprodukcióhoz hasonlóan Szegeden is

Altorjay Tamás

és a francia

Jean-Philippe Biojout

éneklik. Az est második részében

Donizetti

ritkán játszott, a Farsangi kalamajka avagy A torkos csütörtök című vígoperáját mutatják be, amely szereplői között többen is a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának növendékei vagy frissen végzett hallgatói.

Lehár Ferenc

A víg özvegy című nagyoperettjét

Tasnádi Csaba

állítja színpadra. A december 12-től látható mű főszerepeit a szegedi hagyományoknak megfelelően operaénekesek játsszák,

Glavari Hannaként Kónya Krisztinát

láthatja a közönség,

Daniolo

követségi titkárt pedig

Andrejcsik István

alakítja. A december hagyományosan a különleges produkciók és a népszerű művészek és darabok vendégjátékának időszaka is. A Thália színház a Boeing, Boeing! Leszállás Párizsban című produkciójával érkezik Szegedre. Az Orlai produkció három darabot - A folyón túli Itália, Bagoly és Cica, Amadeus – mutat be a Tisza-parti városban, a Bánfalvy Ági Stúdió Beaumarchais Figaró házasságával érkezik Szegedre, a 100 Tagú Cigányzenekar pedig karácsony másnapján ad ünnepi koncertet a nagyszínházban. December 27-én karácsonyi dixie gálát rendeznek, amelyen a Storyville Jazz Bandtől és vendégeiktől hagyományos New Orleans-i dixieland muzsikát hallhat a közönség. Az esztendő a Cotton Club Singers A húszéveseké a világ című szilveszteri koncertjével zárul december 31-én délután és este.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.