Közlekedés

Újabb éjszakai ámokfutókra panaszkodnak a szegediek

Újabb éjszakai ámokfutókra panaszkodnak a szegediek

2023. június 26., hétfő
Újabb éjszakai ámokfutókra panaszkodnak a szegediek

Ismét beköszöntött a jóidő, ezzel pedig újra felütötte a fejét egy évek óta fennálló probléma Szegeden: a motorosok, akik éjszaka ,,gyorsulási pályának" használják a körutakat.

A probléma ismert: adott egy csendes, nyugodt, de vélhetően fülledt nyári éjszaka. Az ablakok tárva nyitva a meleg miatt, mikor egyszer csak felhördül egy versenymotor - vagy éppen több.

A jelenség már régóta kísérti Szegedet, a Rókusi és a Budapesti körúton élők rendszeresen találkozhatnak a jelenséggel. Éppen egy évvel ezelőtt mi is megírtuk, hogy az egyik ilyen motorossal szemben eljárás is indult, de két hónappal később újból felütötte a fejét a probléma a lakók között.

Most azonban egy szegedi Facebook-csoportban befutott egy újabb lakossági panasztétel, amit név nélkül közlünk:

A kommentelők között többen is megjegyezték, hogy a probléma már régóta fennáll, valaki szerint pedig ,,drónok segítségével" elejét lehetne venni az éjszakai motorosoknak. Ugyanakkor néhányan azt is megjegyzik, hogy az elmúlt évekhez képest a mostani állapot konszolidáltnak mondható.

Ugyanakkor több kommentelő is azt mondja, megoldaná a problémát, ha traffipaxot építenének a körutakhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a traffipax nem összekeverendő a traffiboxokkal, melyek Szőregen és Alsóvároson is megjelentek az utóbbi időszakban - ugyan ezek is képesek adott módon a sebességet mérni, alapvetően a traffipax berendezések tárolására szolgálnak az illetékes járőrök számára. Az ugyanakkor igaz, hogy Szeged forgalmas helyein ezekből még nem igazán találunk ilyen berendezést.

Keressük az ügyben a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, amint választ kapunk, egy új cikkben beszámolunk róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.