Éjszakai motorosok nyugtalanítják a szegedieket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért a nyár, vele a fesztiválszezon is. Bár a Partfürdő még tartogat egy Összegyetemi Gólyabált, ettől függetlenül van olyan, ami megkeseríti a szegedi éjszakákat.

A Szegeden láttam nevű Facebook-csoportban fakadt ki egy szegedi valamire, amelyet szerkesztőségünk is egy ideje már észlelt:

Éjszakánként versenypályává válik a Budapesti körút és annak környéke.

– Valahogy mindenki azt gondolja, hogy a felújított aszfalt rész az versenypályának készült. Esetleg a rend éber őrei ki tanyázhatnának egy hetecskére a Budapesti körút közepén lévő pihenő parkolóba.” – írja a poszt háborgó szerzője. Ahogy pár mondattal ezelőtt írtuk, a Szegedma szerkesztőségéből többen is hasonló tapasztalatokról számolnak be.

A poszt alatti kommentelők és a szerkesztőségi észrevételek együttes figyelembevételével az szűrhető le, hogy lényegében a Budapesti körút teljes hosszában száguldoznak a motorosok éjszakánként – vagyis átszelik Rókust és a Csillag teret is, de a Vértónál is lehet hallani.

Ugyanakkor esténként az is megesik, hogy az autót tartanak gyorsulási versenyt a Glattfelder Gyula tér környékén – nem mellesleg az itt található trafik és környéke neuralgikus ,,alapozó” és találkabázisa a Felső Tisza-partnak.

A lakosok között azonban mégis akad, aki szerint ez megint csak felesleges panaszkodás, ahogy a SZIN hangossága esetében is.

A kommentelő válaszul azt kapta: a kettő nem összehasonlítható, hiszen a száguldó motorosok tette ráadásul balesetveszélyes is. Más hozzászólók szerint az is előfordul, hogy egy-egy száguldás után ,,belerongyolnak a fába” a vad motorosok.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy több mint két hónappal ezelőtt már a rendőrség is felfigyelt az éjszakai száguldókra, olyannyira, hogy az egyikük ellen eljárás is indult. Ennek ellenére folytatódik az éjszakai hajsza.

Keressük az ügyben a rendőrséget, hogy haladnak az említett eljárással, illetve, hogy vannak-e további fejlemények az éjszakai versenyzések felszámolását illetően. Amint megtudunk valamit, beszámolunk róla.

Előző sztori

Új fekvőbeteg osztályt alakítottak ki a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban

Következő sztori

Meghalt Mihail Gorbacsov