Közélet

Meghalt Turi-Kovács Béla

Meghalt Turi-Kovács Béla

2023. november 4., szombat
Meghalt Turi-Kovács Béla

Meghalt Turi-Kovács Béla, a Fidesz országgyűlési képviselője - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán.

A politikus 87 éves korában otthonában, szerettei körében hunyt el pénteken.

Magyarországot és a nemzetet 1998-tól a parlamentben szolgálta, amelynek 2014 óta korelnöke is volt;1956-ban részt vett a forradalomban, később ügyvédként dolgozott. "Egész életében szívén viselte a kisgazda és a polgári mozgalmakat, politikai közösségeinek mindvégig meghatározó alakja volt. Tudása és élettapasztalata pótolhatatlan veszteség képviselőcsoportunk számára" - írta Kocsis Máté.

A 2014. évi, a 2018. évi és a 2022. évi országgyűlési képviselői választásokon a Fidesz országos listáján szerzett mandátumot. Mindhárom ciklusban a fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke volt. 2014-től az Országgyűlés korelnöke volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.