Közélet

Hatalmas zajt csapva száguldozott három motoros este 10 után Szegeden

Hatalmas zajt csapva száguldozott három motoros este 10 után Szegeden

2022. június 21., kedd
Hatalmas zajt csapva száguldozott három motoros este 10 után Szegeden

Úgy tűnik, nemcsak azért nem érdemes nyitott ablaknál aludni Szegeden, mert könnyen szúnyogok áldozatává válhatunk, most már a motorosok zaja is veszélyezteti a nyugalmas éjszakáinkat.

Azt már talán megszokhatták a belvárosban élő szegediek, hogy alkalom adtán a Huszár Mátyás rakparton különös kéjjel bőgetik motoriakat, autóikat az erre szakosodott fiatalok. Arra viszont kevésszer volt példa, hogy hatalmas robajjal száguldoznak végig a városon több alkalommal is. Többnyire a Kereskedő közben szoktak "Halálos irambant" játszani, hétfő este 10 és 11 között viszont hatalmas tisztelet köröket tettek Szegeden belül, többször is.

Végig a körúton

– Meg lehet fulladni a melegtől, így muszáj kinyitni az ablakot. Mi még szerencsések vagyunk, mert van szúnyoghálónk, de a fülsiketítő zaj ellen ez sem véd meg. Mi a jó ebben? Így akarják felhívni magukra a figyelmet? Hát sikerült! Remélem a rendőrségen végzik – fakadt ki egyik olvasónk, aki a Csillag téren tapasztalta meg a rögtönzött szegedi MotoGP áldatlan mellékhatását.

Egy másik olvasónk szintén a körút mentén, de jóval arrébb, a Pláza közelében élte át a kellemetlen zajhatást.

– Idén Szegeden rendezik a Hungaroringet? – tette fel költői kérdését Péter, aki elmondása szerint a Szatymazi utcában lakik. – Először még mókás volt, de harmadjára már rettentően unalmas és irritáló. Családos emberek nyugalmát zavarják meg ezek a motorosok, arról nem is beszélve, hogy a házi kedvencek hasonló traumát élnek át, mint szilveszterkor. A szomszédban hosszú perceken át ugatott egy kutya, hosszú percekbe telt, mire lecsillapodott – ecsetelte tapasztalatait.

Az esetről egyébként a Mindenki Szegedért Mozgalom is beszámolt közösségi oldalán. Szabó Bálint a Felső Tisza-part és az Etelka sor kereszteződésében kapta lencsevégre a három motorost.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőrséget, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.