Közélet

Szeméthegyek és gaztenger: így néz ki egy hónappal nyitás előtt a Lapos Beach

Szeméthegyek és gaztenger: így néz ki egy hónappal nyitás előtt a Lapos Beach

2022. május 17., kedd
Szeméthegyek és gaztenger: így néz ki egy hónappal nyitás előtt a Lapos Beach

Siralmas képet fest jelenleg a város legnépszerűbb szabadstrandja.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, június 18-án indul a Lapos Beach második évada. Mihálik Edvin nemrégiben arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a tavalyi év szolgáltatásait további sportolási lehetőségekkel kiegészítve, a helyszínt tovább bővítve indíthatják meg az évadot. Szerettük volna megtudni, hogy pontosan milyen elemekkel bővítik a kínálatot, továbbá arra is rákérdeztünk, hogy változik-e a napozóágyak bérleti díja a tavalyihoz képest, azonban a Zöld tanácsnok cikkünk megjelenéséig nem reagált a megkeresésünkre. Annyit ugyanakkor a Facebook-posztjából megtudhatunk: a nyitónapon ugrálóvárral és családi nappal várják az érdeklődőket.

Régóta vágyták rá a szegediek

Tavaly nyáron évtizedes álma vált valóra a szegedieknek, amikor megnyitott a Lapos Beach. Habár a városvezetés magának titulálta a beruházás sikerét, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a helyi ellenzék petíciót indított annak érdekében, hogy létrejöjjön a fürdőzőhely. Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő szerint a jobboldali szándék és a szegediek igénye egyszerre valósult meg a Laposon.

A szabadstrand igényét mi sem igazolta jobban, minthogy naponta csaknem százan fordultak meg ott. A helyszín népszerűségét tovább növelte, hogy a foci Eb idején sokan a Laposon nézték a magyar válogatott meccseit.
Ottjártunkkor egy Németországból hazatért hölgy el volt ragadtatva a tengerparti hangulattól. A kedvelt fürdőzőhely egészen augusztus végéig várta a kikapcsolódni vágyó szegedieket.

Látványos pusztulás

A pezsgő, mediterrán hangulatot gyorsan felváltotta a szegedi valóság. Már idény közben is voltak árulkodó jelei annak, hogy nem az örökkévalóságnak tervezték a strand berendezéseit, de a látványos pusztulás csak szezon végeztével öltött igazán nagy méreteket. Az ősz beköszöntőével előbb migránsok váltották a strandolókat, majd a természet hódító hadjáratának köszönhetően a Lapos novemberre már inkább hasonlított egy posztapokaliptikus film forgatási helyszínéhez, semmint egy szabadstrandhoz. Az akkori állapotokat videón is megörökítettük:

Szeméthegyek és gaztenger

A terület agóniája a mai napig tart, ami azért is érdekes, mert szinte napra pontosan egy hónap múlva indul az új strandszezon. A kihelyezett kis hajó szemetesládaként funkcionál, burjánzik a gyomnövény, ráadásul egyesek ismételten a híd alá, illetve annak közelébe hordják a hulladékot. A jelenlegi állapotokat elnézve az illetékeseknek alaposan fel kell kötni a gatyát, ha június 18-ra helyre akarják pofozni a szegedi "tengerpartot".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.