/
KÉPGALÉRA!

Amit érdemes még tudni a Lapos Beach-ről: szabályok, árak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden részt vettünk a megújult újszegedi szabadstrand átadóján, amit élőben közvetítettünk a Facebook oldalunkon, illetve hírt is adtunk róla. Olvasónk tegnap meglepően tapasztalta, hogy bizony a napozóágyak használata díjköteles – amit az átadón elfelejtettek közölni a nyilvánossággal.

Kész is van, meg nem is

A kedden készült fotóinkból jól látható, hogy a munkálatok javát sikeresen befejezték az átadó időpontjára. Ma délelőtt konstatáltuk, hogy az Alsó kikötő sorról levezető, biztonságosnak legkevésbé sem mondható lépcsőnél valószínűleg egy kapaszkodót fognak kialakítani. A két vendéglátóegység közül pedig a büféstand már üzemel, de a csónakból kialakított koktélbár csak ma délután fog elstartolni – és bár a vízbe hétköznapokon este 7-ig, hétvégéken pedig este 8-ig lehet fürdeni, ételt és italt egészen éjfélig árusítanak.

Az oszlopok feltételezhetően egy korlát részét képezik majd

Mindent azért nem szabad…

Vannak természetesen szabályok, amit a biztonságos és kulturált fürdőzéshez be kell tartanunk. Sokakban felmerült a kérdés, hogy szükség van-e védettségi igazolványra a strandoláshoz. Őket most megnyugtatjuk: igazolvány nélkül is igénybe lehet venni a Lapos Beach-et.

A vízben csak a bójákkal körülvett területen belül szabad tartózkodni, a pecások pedig hagyják otthon a botokat, ha a szabadstrandra mennek. Ami sokaknak lehet kiábrándító, hogy négylábú társaikkal nem fogják tudni kiélvezni a felújított partszakaszt, ugyanis kutyával a területre lépni tilos.

A kutyásokat és pecásokat figyelmeztető táblát a lejárónál helyezték el

Azért mégsem teljesen ingyenes

Sem a hivatalos közleményekben, sem pedig az átadó ünnepségen nem esett arról szó, hogy a 150 kihelyezett napágyak használata díjköteles. Az összeg, amiért egy egész napra kibérelhetjük a nekünk tetsző nyugágyat nem több, mint 1 000 forint, amit a büféstandnál lehet megtéríteni. Erre számtalan, újonnan kihelyezett tábla figyelmezteti a strandolókat.

Számtalan napernyőre helyezték ki kedd óta ezeket a táblákat, de máshol is találkozhatunk velük a strand területén.

A vendéglátó egységek, amelyek üzemeltetését pályázaton nyerte el a Garden étterem, széles kínálattal és belvároshoz hasonló árkategóriával rendelkezik. A büféstandnál hagyományos strandkajákat és streetfood-ételeket lehet venni nagyjából 1 500 – 3 000 forintos árkategóriában, valamint üdítők, szeszes italok és kávé is elérhetőek.

  • Üdítők (0.5 L): 490.-
  • Limonádék (0.5 L): 790.-
  • Csapolt sörök 590.- és 950.- között
  • Borok (1 dl): 400.- és 520.- között, palackonként pedig 3 000.- és 3 900.-
  • Rövid italok (4 cl) pedig 790.- és 1 260.- között

A csónak bár árairól még nincsen információnk, az ma délután kezdi meg az árusítást.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Újra összeállt a mobilgát

Következő sztori

Levendula és Rózsa Napok a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében