Közélet

Amit érdemes még tudni a Lapos Beach-ről: szabályok, árak

Amit érdemes még tudni a Lapos Beach-ről: szabályok, árak

2021. június 17., csütörtök
Amit érdemes még tudni a Lapos Beach-ről: szabályok, árak

Kedden részt vettünk a megújult újszegedi szabadstrand átadóján, amit élőben közvetítettünk a Facebook oldalunkon, illetve hírt is adtunk róla. Olvasónk tegnap meglepően tapasztalta, hogy bizony a napozóágyak használata díjköteles - amit az átadón elfelejtettek közölni a nyilvánossággal.

https://szegedma.hu/2021/06/megnyitott-a-lapos-beach-ami-magasan-a-legjobb

Kész is van, meg nem is

A kedden készült fotóinkból jól látható, hogy a munkálatok javát sikeresen befejezték az átadó időpontjára. Ma délelőtt konstatáltuk, hogy az Alsó kikötő sorról levezető, biztonságosnak legkevésbé sem mondható lépcsőnél valószínűleg egy kapaszkodót fognak kialakítani. A két vendéglátóegység közül pedig a büféstand már üzemel, de a csónakból kialakított koktélbár csak ma délután fog elstartolni - és bár a vízbe hétköznapokon este 7-ig, hétvégéken pedig este 8-ig lehet fürdeni, ételt és italt egészen éjfélig árusítanak.

Az oszlopok feltételezhetően egy korlát részét képezik majd

Mindent azért nem szabad...

Vannak természetesen szabályok, amit a biztonságos és kulturált fürdőzéshez be kell tartanunk. Sokakban felmerült a kérdés, hogy szükség van-e védettségi igazolványra a strandoláshoz. Őket most megnyugtatjuk: igazolvány nélkül is igénybe lehet venni a Lapos Beach-et.

A vízben csak a bójákkal körülvett területen belül szabad tartózkodni, a pecások pedig hagyják otthon a botokat, ha a szabadstrandra mennek. Ami sokaknak lehet kiábrándító, hogy négylábú társaikkal nem fogják tudni kiélvezni a felújított partszakaszt, ugyanis kutyával a területre lépni tilos.

A kutyásokat és pecásokat figyelmeztető táblát a lejárónál helyezték el

Azért mégsem teljesen ingyenes

Sem a hivatalos közleményekben, sem pedig az átadó ünnepségen nem esett arról szó, hogy a 150 kihelyezett napágyak használata díjköteles. Az összeg, amiért egy egész napra kibérelhetjük a nekünk tetsző nyugágyat nem több, mint 1 000 forint, amit a büféstandnál lehet megtéríteni. Erre számtalan, újonnan kihelyezett tábla figyelmezteti a strandolókat.

Számtalan napernyőre helyezték ki kedd óta ezeket a táblákat, de máshol is találkozhatunk velük a strand területén.

A vendéglátó egységek, amelyek üzemeltetését pályázaton nyerte el a Garden étterem, széles kínálattal és belvároshoz hasonló árkategóriával rendelkezik. A büféstandnál hagyományos strandkajákat és streetfood-ételeket lehet venni nagyjából 1 500 - 3 000 forintos árkategóriában, valamint üdítők, szeszes italok és kávé is elérhetőek.

  • Üdítők (0.5 L): 490.-
  • Limonádék (0.5 L): 790.-
  • Csapolt sörök 590.- és 950.- között
  • Borok (1 dl): 400.- és 520.- között, palackonként pedig 3 000.- és 3 900.-
  • Rövid italok (4 cl) pedig 790.- és 1 260.- között

A csónak bár árairól még nincsen információnk, az ma délután kezdi meg az árusítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.