Közélet

A kertészkedés sem erőssége az önkormányzatnak

A kertészkedés sem erőssége az önkormányzatnak

2022. május 27., péntek
A kertészkedés sem erőssége az önkormányzatnak

Néhány napja írtuk meg, hogy a Stefánián és a Roosevelt téren finoman fogalmazva is hiányos a gyepszőnyeg. Mindez azért furcsa, mert a parkot alig másfél éve adták fel teljesen átépítve az épületeket, játszótereket és a növények cseréjére és gondozására is külön összeget különítettek el.


A megjelent cikkünk után egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a képek alapján is, de területet végigsétálva is jól látható, hogy a talaj alkalmatlan a füvesítésre.

- Ha jobban megnézzük például a Múzeum környékét, akkor látható, hogy valamilyen törmelékre, minden bizonnyal építési törmelékre próbáltak füvesíteni. Amatőr kertésznek mondanám magamat, de szerintem ehhez még az sem kell, hogy megállapítsuk:

kontármunka volt

- írta Fülöp István, aki azt is hozzátette, hogy szerinte az idei nyár az már így megy el, de jövőre időben kellene gondolkozni.

A Stefániával és a környékével az utóbbi hetekben sokat foglalkozott Chovanecz Kata, így nem csoda, hogy ez a probléma hozzá is eljutott. A Fidesz önkormányzati képviselője abban bízik, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a nyilvánosság ereje segít a megoldásban. - Úgy tűnik, hogy ha egy-egy ilyen téma napirenden van tartva, akkor cselekszik az önkormányzat, ahogy az a Roosevelt tér, vagy éppen a Stefánia kátyúi esetében is történt. Persze a legjobb az lenne, ha egy-egy munkát úgy végeznének el, hogy ne kelljen utána rendszeresen hibákat javítani.

Érthetetlen, hogy a műszaki ellenőrök, hogy vehették át a területet - mondta lapunknak a képviselő.

Chovanecz Kata kiemelte, hogy a Stefánia-Móra park-Roosevelt tér munkálataira, az öntözőrendszer bővítésére - az eredeti tervekhez képest - plusz forrást is biztosított az önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.