Közélet

Csak az a szép zöld gyep...

Csak az a szép zöld gyep...

2022. május 26., csütörtök
Csak az a szép zöld gyep...

Emlékeznek az Égig érő fű legendás mondatára?

https://www.youtube.com/watch?v=z-2jArNPad8

Poldi bácsihoz hasonlóan sóhajthat egy nagyot, aki végigsétál a Stefánián vagy a Roosevelt téren. Merthogy a szép zöld gyep az ott is hiánycikk.

Mutatjuk:

Kopottas és hiányos fű a Stefánia és a Roosevelt tér szinte teljes területén. A közelmúltban felújított parkban már tavaly sem volt egységesen szép a gyep, de olvasónk akkor még a felújítás utáni első évnek tudta be mindezt.

- Siralmas a kép, sajnos. Tenyérnyi foltokon van csak fű, így kimondottan csúnya a park. Nem is értem, hogy ez miért alakult így, hisz elvileg a teljes parkot renoválták - írta nekünk Károlyi Ferenc.

Nem csak olvasónknak, Chovanecz Katának, a Fidesz szegedi önkormányzati képviselőjének is szemet szúrt a látvány.

- Utánanéztem, és itt valóban teljes gyepcsere volt a felújítás alatt és elvileg egy automatikus öntöző rendszer gondoskodna arról, hogy valóban szép zöld gyep legyen a Stefánián és a Roosevelt téren. Úgy tűnik azonban valahol hiba csúszott ebbe a felújításba is - mondta a képviselőnő, aki hozzátette, hogy reméli, hogy a város vezetőinek is szúrja a szemét a kimondottan csúnya látvány és még a turistaszezon előtt megpróbálják orvosolni a problémát.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.