Közélet

A Holdon kevesebb a kráter mint a Dugonics téren

A Holdon kevesebb a kráter mint a Dugonics téren

2022. május 13., péntek
A Holdon kevesebb a kráter mint a Dugonics téren

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Stefánián, a másfél éve átadott burkolat elkezdett mállni. Nem kell sokkal messzebb menni, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen jövő vár a burkolatra: a Dugonics téren ránézésre hasonló anyagú járófelületen már kráterek jelentek meg az évek során, ráadásul igen hosszú ideje csak mélyülnek és szaporodnak.

-Már többször ért az a vád, hogy én azzal töltöm a napomat, hogy belvárosban sétálok és a hibákat keresem, hogy legyen mibe belekötni. Ez természetesen nem így van, a legtöbb esetben a választók küldik a fényképet és hívják fel a figyelmemet az apróbb vagy éppen nagyobb hibákra. Ez most a Dugonics tér esetében sem volt másképpen-mondta Chovanecz Kata a Fidesz-KDNP képviselője.

Mint önkormányzati képviselő, a várostól várt és vár választ kérdésekre. Például az Oskola utcában kidőlt oszlop ügyében, vagy a Stefánia több, minőséginek nem nevezhető kivitelezés ügyében. A Városházán pedig úgy kezelik ezeket a kérdéseket, mint minden kellemetlen kérdést szoktak: nem felelnek. -A közösségi oldalamat biztosan figyelik, mert az ott megjelentekre alkalmanként kapok egy-egy, legtöbbször magukat mentegető választ kommentben vagy bejegyzésben, de ennél nem többet. Éppen ezért küldtem nyílt levelet Botka Lászlónak, amelyben azt kérem, hogy még a turistaszezon előtt javítsák ki a Stefánia balesetveszélyes szakaszait-fejtette ki a képviselő.

Mutatjuk a nyílt levelet, amit Botka Lászlónak címzett a képviselő:

A ROOSEVELT TÉREN MÁR JAVÍTOTTAK

Úgy tűnik mégsem tavakat tervezett a város vezetése a Roosevelt térre. Ahogy azt mi ismegírtuk és Chovanecz Kata is jelezte közösségi oldalán, az esők idején az autók alvázáig ért a parkolóban az esővíz. Elérhetett ennek a híre a Városházára is, mert javították a hibát. Bár lapunk is tett fel kérdéseket az ügyben, nekünk nem volt szerencsénk választ kapni, nem úgy a Szegedrenek. Nekik Nagy Sándor alpolgármester ezt mondta: valóban korrigálták a vízelvezetést, miután hónapokkal ezelőtt több változatot is megvizsgáltak – például új víznyelők telepítése és bekötése a valahol már meglévő csapadékvíz rendszerbe –, de a legegyszerűbb a lejtésviszonyok korrekciója volt. Hogy ennek költségeit ki fizeti és miért kellett másfél év után korrigálni a felújított részt, az nem került szóba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.