Újabb súlyos kivitelezési hiányosság az Oskola utcában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly novemberben, a város vezetése sebtiben adta át az Oskola utcát, amit hosszú hónapokig kellett nélkülöznie a szegedieknek felújítás miatt. Az átadó ünnepség után gyakorlatilag azonnal vissza is tértek a munkások az utcába, hogy befejezzék a munkát-merthogy hiába volt meg az átadó, az utca ránézésre is félkész volt.

A városi felújítások esetében egyáltalán nem szokatlan csúszás óriási káoszt és balesetveszélyt okozott. A járda nem készült el, a biciklisávokon autók parkoltak, az utca boltjaiba nem lehetett bejutni.

De az, hogy az időben elcsúszott munka továbbra sem tökéletes, nagyobb szélben is bebizonyosodott. Chovanecz Kata, fideszes önkormányzati képviselő vette észre, hogy kiszakadt a helyéről egy útbaigazító tábla. Így:

– A juharfák használaton kívüli közművezetékre vannak ráültetve. A bicikliúton vízibiciklivel érdemes csak közlekedni. Hullámos az egész út, nem folyik el róla az esővíz. A járda burkolata repedezett és a széle hiányos több helyen. Most kidőlnek a jelzőtáblák – írta a képek alá a képviselőnő.

Volt olyan, aki azt írta a poszt alatt, hogy mindez azért van, mert a kormány nem adott elég pénzt a felújításra. Erre a felvetésre a KDNP önkormányzati képviselője, Haág Zalán válaszolt. -Soha annyi fejlesztési forrás nem érkezett Szegedre, mint az elmúlt 10 évben. Ezzel még az Ön által kedvelt polgármester is büszkélkedni szokott. Más kérdés, hogy mi történik, ha “kispórolják” az anyagot, vagy nincs vezetve a város, és emiatt minden (túlárazott) beruházás csúszik, a tervezés, a kivitelezés elégtelen. Itt az önkormányzat volt a megrendelő, és az önkormányzat cége igazolta a teljesítést. A kormányt Ön abban hibáztathatja, hogy pénzt adott, az önkormányzatot pedig dicsérheti addig, amíg nem lép bele a gödörbe vagy nem esik Önre valamelyik oszlop a közlekedés során – írta a képviselő.

A rendkívül balesetveszélyes állapotról megkérdeztük a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.-t, válaszukat megírjuk.

Előző sztori

Ventillátorokkal füstmentesítették a kigyulladt szentesi üzemet

Következő sztori

Majdnem 5 ezren kapták el a koronavírust húsvétkor