Közélet

Ne feledjen maszkot vinni magával!

Ne feledjen maszkot vinni magával!

2021. november 1., hétfő
Ne feledjen maszkot vinni magával!

Ahogy azt megírtuk, a múlt heti kormányinfón bejelentették, hogy november 1-tól, azaz mától ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mai naptól kezdve csak azok szállhatnak fel a városi és a városok közötti tömegközlekedési eszközökre, akik az orrukat és szájukat eltakaró maszkot viselnek.

A jogszabály értelmében nem kötelezhetők maszkviselésre a hat évnél fiatalabbak, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élők, feltéve, ha ők vagy kísérőjük ezt igazolják.

Ha valaki megfeledkezne maszkviselérsről, akkor azt figyelmeztetik, de az utazásból is kizárhatják, illetve akár 8000 forintos pénzbirság is kiszabható rá, ahogy az a MÁV facebook posztjában is olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.