Közélet

Hatalmas sorok kígyóztak a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál

Hatalmas sorok kígyóztak a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál

2021. november 22., hétfő
Hatalmas sorok kígyóztak a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál

Mint arról a SzegedMa beszámolt, az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében oltási akcióhetet hirdetett a kormány. November 22-28. között a kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra.

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Az akcióhét első napján a délelőtti órákban hatalmas sorok kígyóztak a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál. Az oltakozás gördülékenységét biztosítani hivatott katonák külön sorba állították az időpontra érkezőket, és azokat, akik nem regisztráltak előzetesen. Ottjártunkkor 40 perces várakozási idővel kellett számolnia azoknak, akik időpontfoglalás nélkül érkeztek az oltóponthoz.

Volt, aki már a nyitáskor beállt a sorba, de az akkora volt, hogy jobbnak látta, ha később tér vissza.
– Reggel azt mondták, hogy akár egy óránál is többet kell várnunk, annyian voltak. Most már jobban halad a sor, remélem hamar sorra jutok – ecsetelte a helyzetet egy neve elhallgatását kérő idős hölgy.

Tombol a negyedik hullám Szegeden
Mint azt a SzegedMa megírta, három nap alatt csak Szegeden és a környéken 1667 új megbetegedést regisztráltak, országszerte pedig összesen 27 209 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.