Egészség

Szeged környékén 1500-nál is több fertőzöttet regisztráltak hétvégén

Szeged környékén 1500-nál is több fertőzöttet regisztráltak hétvégén

2021. november 22., hétfő
Szeged környékén 1500-nál is több fertőzöttet regisztráltak hétvégén

Tombol a negyedik hullám, és még továbbra is emelkedő esetszámokra kell számítanunk a szakértők véleménye szerint. Múlt héten visszatért a zárt térben való maszkhasználat, és az átoltottság növelésének érdekében a kormány oltási akcióhetet tart a mai naptól kezdve országszerte.

https://szegedma.hu/2021/11/delutan-3-kor-bejelentest-tesz-a-kormany-de-mire-lehet-szamitani

Müller Cecília a harmadik oltásra buzdít

Az országos tisztifőorvos mindenkit arra kér, hogy vegye fel a harmadik oltást is, mert a koronavírus újabb változatainak a megjelenése miatt a szervezetnek többlet antigénhatásra van szüksége. Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy a már jól ismert kórházi és az újonnan nyitott oltópontokon reggel 7 és 19 óra között - ezen a héten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is - várják azokat, akik fel szeretnék venni az első, a második vagy a harmadik oltást.

Bizakodó vagyok, hogy a józan ész felülkerekedik az aggodalmak, a tévhitek és a dezinformációk fölött

-fejezte ki reményeit az akcióhéttel kapcsolatban az országos tisztifőorvos. De nem csak Müller Cecília hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára, a szegedi Rokszin Richárd, az Év Covid orvosa is kiáll a vakcina mellett.

https://szegedma.hu/2021/11/az-ev-covid-orvosa-is-a-harmadik-oltasra-buzdit

Minden oka meg van erre, ugyanis a járványgörbe egyelőre nem látszik laposodni; három nap alatt csak Szegeden és a környéken 1667 új megbetegedést regisztráltak, országszerte pedig összesen

27 209 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, 847 992-en gyógyultak ki a kórból, az aktív fertőzöttek száma pedig 144 533 főre emelkedett. Jelenleg 6451 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu / Kiemelt kép: Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.