Szeged környékén 1500-nál is több fertőzöttet regisztráltak hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tombol a negyedik hullám, és még továbbra is emelkedő esetszámokra kell számítanunk a szakértők véleménye szerint. Múlt héten visszatért a zárt térben való maszkhasználat, és az átoltottság növelésének érdekében a kormány oltási akcióhetet tart a mai naptól kezdve országszerte.

Müller Cecília a harmadik oltásra buzdít

Az országos tisztifőorvos mindenkit arra kér, hogy vegye fel a harmadik oltást is, mert a koronavírus újabb változatainak a megjelenése miatt a szervezetnek többlet antigénhatásra van szüksége. Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy a már jól ismert kórházi és az újonnan nyitott oltópontokon reggel 7 és 19 óra között – ezen a héten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is – várják azokat, akik fel szeretnék venni az első, a második vagy a harmadik oltást.

Bizakodó vagyok, hogy a józan ész felülkerekedik az aggodalmak, a tévhitek és a dezinformációk fölött

-fejezte ki reményeit az akcióhéttel kapcsolatban az országos tisztifőorvos. De nem csak Müller Cecília hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára, a szegedi Rokszin Richárd, az Év Covid orvosa is kiáll a vakcina mellett.

Minden oka meg van erre, ugyanis a járványgörbe egyelőre nem látszik laposodni; három nap alatt csak Szegeden és a környéken 1667 új megbetegedést regisztráltak, országszerte pedig összesen

27 209 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, 847 992-en gyógyultak ki a kórból, az aktív fertőzöttek száma pedig 144 533 főre emelkedett. Jelenleg 6451 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu / Kiemelt kép: Pixabay

Előző sztori

Egy harmadikat is megölt volna az újszegedi kettős gyilkos

Következő sztori

Mutatjuk, hogy nyilatkozhat az adóvisszatérítésről!