Közélet

Hepatitiszes hajléktalan székelhette oldalba a Kárász utcai kirakatot

Hepatitiszes hajléktalan székelhette oldalba a Kárász utcai kirakatot

2021. augusztus 24., kedd
Hepatitiszes hajléktalan székelhette oldalba a Kárász utcai kirakatot


Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő a közösségi oldalán számolt be a nem túl gusztusos esetről.

–Megtekintettük a jogi bizottság ülése után a hulló vakolatot (amire évek óta panaszkodnak az üzleteket üzemeltető bérlők). Ekkor figyeltünk fel a szemléző rendőrökre, a könnyes szemmel kesergő üzemeltetőkre a szemközti oldalon.

Ismét a kirakatra végezte a “dolgát” a hepatitiszes hajléktalan, akiről az általuk felszerelt kamera rögzítette is a képeket, már nem először

– fogalmazott bejegyzésében Német.

Az bizony nem csokifagyi

A képviselő lapunk kérdésére elmondta, több forrás is megerősítette, hogy fertőző májbetegségben szenved az elkövető.

– Igazoltatások során többször is bevallotta már, hogy hepatitiszes. Rendszeresen beviszik a detoxikálóba, akkor is megállapítják mindig. Rendszerint valamelyik Kárász utcai kapualjban alszik, nemegyszer előfordult már, hogy elzavarták a vendéglátó egységek teraszairól, majd elkezdte köpködni a vendégeket – mesélte. (Egyébként utóbbi esetről lapunk is beszámolt már korábban – a szerk.)

Német szerint vérlázító, amit a fedél nélküli művel, hiszen amellett, hogy komoly közegészségügyi kockázattal jár, amit csinál, folyamatosan visszaél a város bizalmával.  – A közterület-felügyelet nem tudja mi a helyzet és az önkormányzat sem képes rendet tartani a város 300 méter hosszú főutcáján – állapította meg a képviselő, aki szerint ez az eset is rávilágít arra, mennyire szükséges lenne a térfigyelő kamerák felvételeit élőben figyelni.

Egyébként nem ez volt az első eset, hogy emberi fekáliában úszott a Kárász utca: korábban az egyik virágosládát permetezte oldalba egy hajléktalan.

https://szegedma.hu/2018/07/igy-fosta-szet-a-karasz-utcat-egy-hajlektalan

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.