Közélet

Hamis tanúzás miatt nyomoznak Szabó Bálint elrablásának ügyében

Hamis tanúzás miatt nyomoznak Szabó Bálint elrablásának ügyében

2021. július 7., szerda
Hamis tanúzás miatt nyomoznak Szabó Bálint elrablásának ügyében

A képviselő februári elrablása kapcsán a nyomozás lezárult, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentést tett.

Mint az már mindenki számára ismeretes, Szabó Bálint független szegedi képviselő február 14-én jelentette be, hogy másnap reggel sajtótájékoztatót tart, amin arról számol be, hogy a Mindenki Szegedért Mozgalom megkezdi az elszámoltatást a városházán. Az eseményen végül csak a sajtósok jelentek meg, Szabó Bálintnak nyoma veszett, nem sokkal később pedig kiderült, hogy - a képviselő elmondása szerint - elrabolták, és 48 órával későbbi felbukkanásáig bezárólag mindenféle dolgok történtek vele. A hatóságok azonban hallgattak ezidáig.

Most viszont szeged.hu cikke nyomán a 24.hu is megírta, hogy az eljárást a hatóságok áprilisban zárták le, arra hivatkozva, hogy sem a személyi szabadság megsértésének gyanújára, sem más bűncselekményekre utaló jeleket nem találtak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azonban ezt követően hamis tanúzás miatt feljelentést tett.

Az üggyel pedig a továbbiakban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozik.

Szabó visszautasítja, hogy ellene irányulna a feljelentés

Megkerestük Szabó Bálint független képviselőt is, aki úgy nyilatkozott: a sajtóból értesült róla, hogy feljelentés történt, semmilyen értesítést nem kapott a hatóságoktól, sőt, meg sem hallgatták. Ezért azt a kijelentést, hogy a feljelentés ellene irányulna, visszautasítja. Szerinte a júniusi közgyűlésen boncolgatott témák és azok kellemetlenségei ,,nem maradtak következmények nélkül", és azóta tendenciózus lejáratókampány folyik ellene a városvezetés részéről. Szerinte ennek okán adtak ki ellene a múltkor elfogatóparancsot és ez az ügy is ezzel függ össze. Azt is hangsúlyozta, abban bízik, azért folytatnak hamis tanúzás miatt eljárást, mert voltak olyan tanúk, akik azt állították, hogy találkoztak vele a Szeged-Makó úton az eltűnése napján, és segítő szándékkal közeledtek felé. Szabó szerint viszont részt vettek az ő eltüntetésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.