Politika

Visszavonták Szabó Bálint elfogatóparancsát

Visszavonták Szabó Bálint elfogatóparancsát

2021. július 1., csütörtök
Visszavonták Szabó Bálint elfogatóparancsát

Saját bevallása szerint egy mindössze 5 perces tárgyalást követően szabadon távozhatott a Pesti Központi Kerületi Bíróságról. Egyúttal bejelentette: mindkét szegedi választókerületben önálló jelöltet indít vagy támogat a Mindenki Szegedért Mozgalom.

Futótűzként ment végig az országos sajtón tegnap a hír, miszerint elfogatóparancsot adtak ki Szabó Bálint független szegedi képviselő ellen. Szabót Gyurcsány Ferenc egykori ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba perelte be rágalmazásért 2017-ben, a Pesti Srácok valamennyi szerkesztőjével együtt. A tárgyalást június 10-re tűzték ki, de a képviselő ekkor a Makói Járásbíróságon tartózkodott Botka Lászlóval, valamint egyéb képviselői tevékenységeit végezte - erről mulasztási igazolást is nyújtott be. A Bíróság úgy ítélte meg, hogy Szabó szándékosan hiúsítja meg az eljárást azzal, hogy nem jelenik meg - a képviselő szerint viszont az idézése nem volt szabályszerű.

A képviselő friss bejelentkezésében filmre vette, hogy egy friss határozat szerint visszavonták az elfogatóparancsot. A videóban később bejelentette, hogy Czeglédy ezzel a lépésével átlépett egy határt és minden el fog követni a hátralévő hónapokban, hogy a balliberális oldal - kiemelten Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Botka - még a hatalom közelébe se kerülhessenek. Megjegyezte, hogy a balliberális sajtó a hatóságok vagy az ő megkérdezése nélkül közveszélyes, mi több, fegyveres bűnözőnek állította be, amely állításba a baloldali képviselők is beleálltak.

Ezért Szeged 1. és 2. választókörzetében is önálló jelöltet állít fel - vagy legalábbis támogat - a Mindenki Szegedért Mozgalom.

Szabó reméli, hogy a balliberális oldalnak sem a helyi, sem az országos érdekképviselői nem jutnak még a hatalom közelébe se.

A teljes bejelentkezés itt tekinthető meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.