Közélet

Reagált a Spirit FM Tamás Gáspár Miklós nyílt levelére

Reagált a Spirit FM Tamás Gáspár Miklós nyílt levelére

2021. május 4., kedd
Reagált a Spirit FM Tamás Gáspár Miklós nyílt levelére

A programigazgató szerint azért pályáztak nagyobb elérésű frekvenciára, mert érződött a hallgatói igény a rádió tartalmaira. Ezért beadtak több pályázatot, remélve, hogy majd egyszer csak valamelyik összejön. A stratégia végül a 92,9-es frekvencia esetében vált be.

Korvin is megerősítette, amelyről többek között mi is beszámoltunk, hogy a Médiatanács pályázatából a Spirit FM-et is kizárták, csak ideiglenes frekvenciahasználati engedélyt kaptak, a Klubrádió ügyének politikai sallangjaitól elhatárolódnak.

A programigazgató azt is elmondta: furcsállja, hogy úgy próbálják a csatornát beállítani, mintha hozzátett volna a Klubrádió elhallgattatásához, éppen ezért semmilyen helyzeti előny nem is származna abból, ha sem ők, sem más csatornák nem szólalnak meg a frekvencián.

Hozzátette azt is, hogy a frekvencia mint olyan, állami monopólium, a rádiók kvázi ,,albérlői" azoknak.

Tamás Gáspár Miklós álellenzékiségi vádjára pedig úgy reagált: ezt döntse el mindenki maga a műsorok alapján. A publicista-filozófus bojkottra hívása ellenére nincs tudomása arról, hogy bárki a stábból fel akarna mondani vagy a vendégek közül lemondtak volna meghívást. Egyszerűen nem csinálnak a dologból érzelmi kérdést.

Attól pedig, hogy a Médiatanácstól ideiglenes engedélyt kaptak egy frekvencia használatára, még nem számítanak NER-rádiónak. Ilyen alapon ez minden más rádióra igaz - még a Klubrádióra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.