Közélet

Van, ami nem változik: háztartási szemétben úsznak szelektív gyűjtőszigetek

Van, ami nem változik: háztartási szemétben úsznak szelektív gyűjtőszigetek

2021. március 31., szerda
Van, ami nem változik: háztartási szemétben úsznak szelektív gyűjtőszigetek

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a lebontásra ítélt újszegedi vasútállomás környékén halomban áll a hulladék. Nem ez az egyetlen területe a Tiszántúli városrésznek, ahol visszatérő problémát jelent a szemetelés. Korábban többször is megírtuk, hogy a Hargitai utcai és az Erdélyi téri szelektív hulladékgyűjtőkhöz rendszeresen visszajárnak az illegális szemétlerakók.

Ezúttal pár sarokkal arrébb, a víztoronynál található szigeteknél gyülemlett fel tetemes mennyiségű háztartási hulladék. Olvasónk hétfőn örökítette meg az áldatlan állapotokat.

–Nem fér a fejembe, hogy lehetnek ilyen igénytelenek az emberek! Nyitva van a tárolók teteje, jól látszik, hogy még bőven fér bele szemét, erre odadobják melléjük, ráadásul sok esetben a szelektíven nem gyűjthető szemetet is idehordják. Az emberek hozzáállásával van a baj – írta fényképéhez olvasónk, aki a neve elhallgatását kérte.

Mint ismeretes, a közgyűlés még 2018 szeptemberben úgy döntött, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében úgynevezett zöldkommandót indít. A kétszer két fős őrjárat 12-12 órán át járőröz az érintett területeken, hogy rajtakapják a szabálysértőket.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az elmúlt évben hány alkalommal bírságolt a zöldkommandó, ezért kérdéseket küldtünk az SZKHT-nak, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk válaszokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.