Közélet

Íme, a szegedi vízelvezetés újabb csodája

Íme, a szegedi vízelvezetés újabb csodája

2020. november 6., péntek
Íme, a szegedi vízelvezetés újabb csodája

Az egyik szegedi közösségi csoportban érdekes fotó látott napvilágot: az Etelka sori szupermarket parkolójában az egyik csatornafedő szemmel láthatóan az úttest szintjénél magasabban helyezkedik el, ezért nem tudja ellátni funkcióját. A bejegyzés szerzője Mekk Mester munkásságához hasonlította a kivételes hatékonysággal működő csatornafedőt.

Nem ez az első alkalom, hogy a vízelvezetés frontján megmosolyogtató megoldással találkozhatunk Szegeden. Korábban a felújított Tisza Lajos körúton okozott megoldhatatlannak tűnő problémát az esővíz felgyülemlése.

Az önkormányzat szerint azért állt meg rendszeresen a víz, mert az útalap még tömörödött. Egy ideig lapáttal terelgették a folyadékot a legközelebbi lefolyóhoz, nem sokkal később viszont észbe kaptak és rájöttek, hogy valójában csak egy csatornafedél hiányzik az említett szakaszról, ezért kialakítottak egyet.

Az viszont továbbra is látványos probléma, hogy egy kiadós esőzés után a város más pontjain is rendszeresen atlantiszi állapotok uralkodnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.