Közélet

Van, ahol ingyen adják az eldobható edényeket Csongrádban

Van, ahol ingyen adják az eldobható edényeket Csongrádban

2020. március 26., csütörtök
Van, ahol ingyen adják az eldobható edényeket Csongrádban

Több Csongrád megyei településen is ingyen viszi házhoz a veszélyhelyzet idején az önkormányzat az közétkeztetésben részt vevőknek az ebédet. Van, ahol még az egyszer használatos edényeket is ingyen adják. Hódmezővásárhelyen ez 300 forint - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint Pitvaroson a közétkeztetésben részt vevőknek az önkormányzat házhoz viszi az ételt. Sem az egyszer használatos edényekért, sem a kiszállításért nem számolnak fel díjat. Önkormányzati dolgozók szállítják ki az ebédet. – A konyha és az étkező az iskolánk épületében van. A ve­­szélyhelyzet miatt most nem le­­het bemenni az épületbe – mondta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere. – Az ételhordókat az ajtóban egy dupla asztal mögött veszik át dolgozóink, hogy ezáltal is kerüljék a fertőzésveszélyt. Az ételhordókat automatikusan fertőtlenítik, mielőtt az ebéd beléjük kerülne. Az étel nagy részét egyébként eldobható edényben adják ki a konyháról – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, tudják, hogy ez utóbbi nem éppen környezetkímélő módszer, de az egészségügyi veszélyhelyzetben így a legbiztonságosabb az ellátás. Összesen 1600 egyszer használatos ételtartó dobozt vásároltak. A lakosoknak a dobozokért nem kell fizetniük. – A megváltozott körülmények miatt egy fillérrel sem kell nálunk, Pitvaroson többet fizetni az ebédért, mint máskor – szögezte le Radó Tibor. Hódmezővásárhelyen a gyermek- és diák-étkeztetés változatlan feltételek mellett zajlik. Akik támogatással kapták a menzát, a veszélyhelyzet idején is úgy vehetik igénybe. Naponta mintegy 1000 főre főznek. A felnőtteknek 1000 forintos áron kínálják az ebédet, amit a Kalmár-iskolánál, illetve a Cseresnyés Kollégiumnál lehet átvenni ételhordóban, vagy plusz 300 forint csomagolási díjjal házhoz szállítva kapják meg. 300 forint az eldobható edények ára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.