Közélet

Kátyúsodik a nemrégiben felújított Széchenyi téri buszmegálló

Kátyúsodik a nemrégiben felújított Széchenyi téri buszmegálló

2019. május 2., csütörtök
Kátyúsodik a nemrégiben felújított Széchenyi téri buszmegálló

Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy tavaly nyáron óriási közlekedési káosz uralkodott Szeged belvárosában, amikor a Nagykörút, valamint a Tisza Lajos Körút felújításával párhuzamosan, a Széchenyi téren is rekonstrukciós munkálatokat végeztek. Kevesebb, mint egy év elteltével több helyen is komoly problémák jelentkeztek a felújított aszfaltokon.

Buszmegálló-felújítás szegedi módra

A szegedi városvezetés sikerként propagálta a nagyszabású buszmegálló-felújító programot, azonban a lakosság nagy része elégedetlen a fejlesztésekkel.

Mint arról már beszámoltunk,

sokan panaszkodnak arra, hogy nincs elegendő pad a buszmegállókban, ráadásul az a kevés sem fedett. Emellett a Szilléri sugárúti buszmegálló a komolyabb esőzésekkor be is ázik.

Két héttel ezelőtt azt is megírtuk,

hogy anemrégiben felújított Hajnal utcai buszmegálló leginkább a skate parkokban található félcsőre emlékeztet, ugyanis az alapzat közepe jelentősen megsüllyedt. Most egy újabb problémát jeleztek olvasóink, ráadásul ezúttal a város központjában, a Széchenyi téren.

Repedezik a friss aszfalt

A Széchenyi téri buszmegálló két végénél több, kisebb-nagyobb kátyú is fellelhető. Egyik olvasónk azt nehezményezi, hogy szerinte a megálló felújításakor nem végzett igényes munkát a kivitelező.

- Nem értem, hogy minek újították fel az utat, hogyha kevesebb, mint egy év után már megint javítani kell. A buszmegálló környéke tele van úthibákkal, eső idején a kátyúk megtelnek vízzel, a buszok pedig gyakran felcsapják az egészet a megállóba. Úgy vélem, ha már ennyi időt rászántak a rekonstrukcióra, akkor illett volna igényesebb munkát végezni. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit bosszantanak az ilyenfajta bénázások – panaszkodott olvasónk.

A kátyúk városa

Sokan talán már meg sem lepődnek azon, hogy fél év alatt kátyúsodni kezdett a friss aszfalt. A Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán

már két hónappal az átadást követően ott éktelenkedett egy óriás kátyú.

A hatalmas kráter még a mai napig elválaszthatatlan részét képezi az úttestnek.

A forgalmasabb szegedi utcák közül a

Szentháromság van a legrosszabb állapotban

: a toldozott-foltozott, kátyúkkal tarkított egyenetlen aszfaltra már évek óta ráférne egy alapos ráncfelvarrás. Az alsóvárosiak nagy örömére az önkormányzat

2019-re ígérte az utca felújítását,

azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor látnak hozzá a munkálatokhoz.

Korábban

szavazás formájában arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük melyik a legkátyúsabb szegedi utca. Legtöbben a Csongrádi sugárútra szavaztak akkor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.