Közélet

Újabb "fordított fásítás": most bicikliút miatt vágtak ki fákat Tarjánban

Újabb "fordított fásítás": most bicikliút miatt vágtak ki fákat Tarjánban

2019. március 19., kedd
Újabb "fordított fásítás": most bicikliút miatt vágtak ki fákat Tarjánban

Három platánfát kellett kivágni, mert bringaút felújítás helyett inkább újat építenek több mint 280 millió forintból a József Attila sugárúton. Korábban kétszáz fát vágtak ki a Zöld Város Programban, hogy 236 férőhelyes parkolót alakítsanak ki.

Bicikliút építés zajlik nagy erővel a 47-es mentén.

A TOP-os beruházás miatt három platánfát is ki kellett kivágni. Ez szerepelt is a tervekben, így a kivitelező cég ki is vágta a fákat. Ottjártunkkor éppen a fák gyökereit ásták ki.

Nem ez az első fákat érintő intézkedés Tarján városrészben az utóbbi hetekben.

A Szamos utcai panel mögötti parkoló kialakításakor ugyanis 200 fát vágtak ki a városrész belső részét érintő Zöld Város Program keretében.

A projektben több mint 1000 négyzetméternyi területre telepítenek évelő cserjéket, de gyepesítést és évelő növények ültetését is tartalmazzák a tervek. Emellett vízelvezető csatornát is építenek, három csobogót felújítanak, és egy újat is létesítenek. A közvilágítást is fejlesztik, 85 lámpatestet és 83 kandelábert helyeznek el a városrészben. Több mint száz köztéri padot felújítanak, új szemétgyűjtőket is kihelyeznek, továbbá négy sportpálya is újjászületik. De ami a legfontosabb, hogy 236 férőhelyes parkolót alakítanak ki.

Hasonló fordulata van az Olajbányász téri fák kivágásának is. A kerékpár út építése ugyanis egy már meglévő kerékpárúttal párhuzamos területen történik a József Attila sugárúton ahelyett, hogy a régit felújítják. Ez része az Algyő és Szeged közötti bicikliútprojektnek, mely összértéke 655 millió forint, ebből a városban a kiírás szerint 288 millióért1,5 kilométeren kerékpáros nyomot jelölnek ki, vagyis festenek, 616 méteren elválasztott gyalog- és kerékpárutat építenek, de lesz még 500 méternyi tisztán kerékpárút is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.