Közélet

Nem újítják fel a meglévő bicikliutat a József Attila sugárúton, újat építenek mellette

Nem újítják fel a meglévő bicikliutat a József Attila sugárúton, újat építenek mellette

2019. január 25., péntek
Nem újítják fel a meglévő bicikliutat a József Attila sugárúton, újat építenek mellette

A 47-es mellett már vezet ki egy kerékpárút a városból, de ahelyett, hogy azt felújítanák, a főút túloldalán építenek egy újat.Különösen alakul a két évvel ezelőtt bejelentett bicikliút építési program Szegeden.

Az Átlátszó vette észre, hogy 280 millió forintból építenek Szegeden olyan kerékpárutat, ami párhuzamosan fut egy már meglévő bicikliúttal. A százszázalékosan uniós forrásból történő, nagyszabású kerékpárút építési program részeként épülő bicikliút kialakításán a 47-es főút mentén dolgoznak. Ez a szakasz része a Szeged és Algyő közötti bicikliútnak, mely még nincs teljesen kész. Az összesen 655 milliós beruházás ezen szakaszát 288 millió forintért építik, ahelyett, hogy a meglévőt újítanák fel.

A kiírás szerint ezért a pénzért 1,5 kilométeren kerékpáros nyomot jelölnek ki, vagyis festenek, 616 méteren elválasztott gyalog- és kerékpárutat építenek, de lesz még 500 méternyi tisztán kerékpárút is.

A portál megkeresésére az önkormányzat azt válaszolta, hogy ez így teljesen rendben van, hiszen így mindkét oldalon lehet majd kerékpárral közlekedni, illetve kevesebb lesz az átvezetés.Szerintük ezzel a megoldással a körtöltésen kívül a már meglévő szervízútra csatlakozhat a kerékpárút, ide festik fel a nyomot, a másik oldalon erre nincs hely. A furcsán megtervezett beruházás annak a programnak a része, melyben Szeged és Sándorfalva közt 5 kilométeres bicikliút épül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.