Nem újítják fel a meglévő bicikliutat a József Attila sugárúton, újat építenek mellette

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 47-es mellett már vezet ki egy kerékpárút a városból, de ahelyett, hogy azt felújítanák, a főút túloldalán építenek egy újat. Különösen alakul a két évvel ezelőtt bejelentett bicikliút építési program Szegeden.

Az Átlátszó vette észre, hogy 280 millió forintból építenek Szegeden olyan kerékpárutat, ami párhuzamosan fut egy már meglévő bicikliúttal.

A százszázalékosan uniós forrásból történő, nagyszabású kerékpárút építési program részeként épülő bicikliút kialakításán a 47-es főút mentén dolgoznak. Ez a szakasz része a Szeged és Algyő közötti bicikliútnak, mely még nincs teljesen kész. Az összesen 655 milliós beruházás ezen szakaszát 288 millió forintért építik, ahelyett, hogy a meglévőt újítanák fel.

A kiírás szerint ezért a pénzért 1,5 kilométeren kerékpáros nyomot jelölnek ki, vagyis festenek, 616 méteren elválasztott gyalog- és kerékpárutat építenek, de lesz még 500 méternyi tisztán kerékpárút is.

A portál megkeresésére az önkormányzat azt válaszolta, hogy ez így teljesen rendben van, hiszen így mindkét oldalon lehet majd kerékpárral közlekedni, illetve kevesebb lesz az átvezetés. Szerintük ezzel a megoldással a körtöltésen kívül a már meglévő szervízútra csatlakozhat a kerékpárút, ide festik fel a nyomot, a másik oldalon erre nincs hely.

A furcsán megtervezett beruházás annak a programnak a része, melyben Szeged és Sándorfalva közt 5 kilométeres bicikliút épül.

Előző sztori

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Következő sztori

Több milliárd forintos mínuszt dolgozott le a szegedi klinika