Közélet

Vállalkozásokat lehetetlenít el a Tisza Lajos körúton az útfelújítás

Vállalkozásokat lehetetlenít el a Tisza Lajos körúton az útfelújítás

2018. szeptember 12., szerda
Vállalkozásokat lehetetlenít el a Tisza Lajos körúton az útfelújítás

A szegedi útfelújítások már nem csak a közlekedést és egészségügyi ellátást akadályozzák a városban, már egy komoly vendéglátóhelynek is problémákat okoz.

A Cirmi kézműves gasztrokocsma alapvetően kulturált környezetben, minőségi söröket és finom ételeket kínál. Ezek az étterem megközelítésével ellentétben most nem változtak. A rosszul megszervezett és elhúzódó Tisza Lajos körúti útfelújítás azonban sokat ront az összképen.

Fotó: Cirmi kézműves gasztrokocsma

A vendéglátóhely tegnap délután tette közzé a Facebook-oldalán, hogy a bejáratuk előtt milyen állapotok uralkodnak. Fotójukon jól látható, hogy az útfelújítás miatt az előttük lévő járdát teljesen felverték és szinte járhatatlanná tették.

A törzsvendégeket semmi sem tarthatja vissza

A kocsma még a nyár közepén, július 28-án írta meg, hogy furcsán lehet őket megközelíteni, és óvatosságra intette a vendégeit, ugyanis már akkor is csak az úttesten át lehetett betérni hozzájuk. A közösségi oldalra kitett legújabb posztjuk alá a kocsma több vendége is írt hozzászólást. Ezek szerint az embereket még egy várárok sem tarthatja távol el a Cirmitől. „Ez nem tarthat minket vissza hétvégén, hogy nálatok ebédeljük.” „Esetleg mélyíthetnének azon a gödrön, tehetnének bele krokodilt is. Akkor is mennék a Cirmibe.” „Akar egy várárkot is felhúzhatnának, ha Szegeden járok, akkor is betérek majd hozzátok.” Írják a gasztrokocsma vendégei.

Anyagi hátrány és közöny

Az útfelújítások kezdetén a Cirmi még a megszokott nyitvatartási időben várta az embereket, de mióta teljesen szétverték az utat és a járdát, azóta kénytelenek voltak változtatni.

Az étterem vezetősége úgy látja, hogy a problémájuk a várost nem igazán érdekli.

Próbálták felvenni a város vezetőségével és a kivitelezőkkel is a kapcsolatot, de érdemi választ egyáltalán nem kaptak, így átmeneti megoldást sem tudnak a helyzetre.

Az, hogy nem tudják mikor lesz vége a munkálatoknak, csak apró bosszúság amellett, hogy az utak szétverése anyagi kárt is okozott az étteremnek.

„Nyilván van az a törzsvendégkör, akik bárhova, bármikor követnének minket, de az alkalmanként betérőket zavarja a nehéz megközelítés. Eddig déltől tartottunk nyitva, most már csak délután 5 órakor nyitunk ki, mikor már nincs akkora porfelhő. Ez a rövidebb nyitvatartási idő is hátrányos anyagilag, meg a kevesebb vendég is, mert az alkalmazottak ugyanolyan bérezést kapnak, mint eddig, és a számlák mellett a bérleti díj is változatlan.”

– panaszkodott a Cirmi gasztrokocsma egyik vezetője. Az önkormányzat korábbi megkeresésünkre

azt válaszolta

, hogy a körút októbertől lesz használható mindkét irányban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.