Közélet

Csendrendelet: elsőre nem sikerült, pénteken újra a közgyűlés elé viszik

Csendrendelet: elsőre nem sikerült, pénteken újra a közgyűlés elé viszik

2018. június 18., hétfő
Csendrendelet: elsőre nem sikerült, pénteken újra a közgyűlés elé viszik

Pótvizsgázik a szegedi csendrendelet, miután aggályosnak találta a kormányhivatal. Újabb kivételek kerültek bele, így megint szavaznak róla.

Pénteken ismét szavaz a városi közgyűlés a sokak által kifogásolt zajvédelmi rendelet ellen. Mint azt megírtuk,

kormányhivatal szerint az egyenlő bánásmód törvényébe ütközik a szegedi csendrendelet

. A hivatal problémásnak találta, hogy a szabályzás alól kivonták az önkormányzati rendezvényeket. A módosított előterjesztésben ez a rész már nem is szerepel, így minden rendezvényre érvényes lesz a szabályzás. Így is vannak kivételek: a módosított szövegben már kivételként szerepel a szabadtéri, a SZIN, a Szeged Napja Ünnepségsorozat. Újdonság, hogy az SZTE hallgatói önkormányzatának (EHÖK) fesztiválja, a Szegedi Egyetemi Napok is bekerült a kivételek közé.

Ha elfogadják a módosított előterjesztést, augusztus közepén léphet életbe a szabályzás.

Megírtuk

: a hallgatói önkormányzat Botka Lászlót személyes felelősének tartja az egyetem hallgatói létszámának folyamatos csökkentése miatt. Az EHÖK továbbá azt is tervezi, hogy ismét megtámadja a rendeletet arra hivatkozva, hogy "a borfesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok százmilliós bevételt generálnak, és nem az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai." Olvasóink információja szerint

telefonon keresi a szegedieket az önkormányzat és a csendrendeletről kérdezi

. Ez is azt mutatja, hogy talán elbizonytalanodtak annak helyességén. Az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre napok óta nem kapunk választ a hivatal sajtóosztályától.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.