Politika

Hoppá! Elbizonytalanodott az Önkormányzat csendrendelet ügyben?

Hoppá! Elbizonytalanodott az Önkormányzat csendrendelet ügyben?

2018. június 13., szerda
Hoppá! Elbizonytalanodott az Önkormányzat csendrendelet ügyben?

Több olvasónk is jelezte, hogy telefonon keresték a napokban és a szegedi csendrendeletről kérdezték.

Úgy tűnik elbizonytalanodott a szegedi városvezetés a csendrendelet ügyében. A

kormányhivatal által is aggályosnak talált rendelet

már az elfogadása előtt is több embernél kiverte a biztosítékot, tiltakoztak az egyetemisták és a vendéglátósok ellene. A kritikákat nem meghallgatva a

Botka-párti többségben lévő városi közgyűlés minden ellenállás nélkül, a városi ellenzék nem szavazata mellett elfogadt az új szabályozást.

Most mégis úgy tűnik, hogy elbizonytalanodott a város vezetése. Olvasóink jelezték, hogy telefonon keresték őket a szegedi önkormányzat nevében és a csendrendelet pontjait végigvéve, annak helyességéről kérdezték, azt tudakolták, hogy egyetértenek az abban foglaltakkal, illetve merre laknak a városban.

Hogy pontosan mi a célja az önkormányzatnak a telefonos megkeresésekkel azt nem tudjuk, de természetesen kérdéseinket elküldtük ezzel kapcsolatban. Kíváncsian várjuk, miért már egy elfogadott rendelet helyességéről próbálnak önigazolást szerezni.

UPDATE: Válaszolt a hallgatói önkormányzat

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a válaszuk szerint szomorú amiért eddig nem sikerült a kérésüknek megfelelő ajánlatot kapni, annak ellenére, hogy a polgármester erre élő adásban ígéretet is tett. Ezen kívül pedig még egy másik tényező is elszomorítja őket.

"Az is szomorú, hogy úgy tűnik, a polgármester úr most nem általánosságban hanem konkrétan bele kívánja írni a rendeletbe, hogy ő és az emberei a törvények felett állnak. Ha ez fog történni, akkor ez nem jelent mást mint a polgármester és embereivel államosítani fogják Magyarország harmadik legnagyobb városának teljes fesztiválpiacát."

További megjegyzésük szerint a polgármesternek személyes felelőssége van a hallgatói létszám csökkenésben.

Az EHÖK-kel egy időben az önkormányzatot is felkerestük, de választ egyelőre még nem kaptunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.