Írjon nekünk

Politika

Hoppá! Elbizonytalanodott az Önkormányzat csendrendelet ügyben?

Megjelent:

Több olvasónk is jelezte, hogy telefonon keresték a napokban és a szegedi csendrendeletről kérdezték.

Úgy tűnik elbizonytalanodott a szegedi városvezetés a csendrendelet ügyében. A kormányhivatal által is aggályosnak talált rendelet már az elfogadása előtt is több embernél kiverte a biztosítékot, tiltakoztak az egyetemisták és a vendéglátósok ellene. A kritikákat nem meghallgatva a Botka-párti többségben lévő városi közgyűlés minden ellenállás nélkül, a városi ellenzék nem szavazata mellett elfogadt az új szabályozást.

Most mégis úgy tűnik, hogy elbizonytalanodott a város vezetése. Olvasóink jelezték, hogy telefonon keresték őket a szegedi önkormányzat nevében és a csendrendelet pontjait végigvéve, annak helyességéről kérdezték, azt tudakolták, hogy egyetértenek az abban foglaltakkal, illetve merre laknak a városban.

Hogy pontosan mi a célja az önkormányzatnak a telefonos megkeresésekkel azt nem tudjuk, de természetesen kérdéseinket elküldtük ezzel kapcsolatban. Kíváncsian várjuk, miért már egy elfogadott rendelet helyességéről próbálnak önigazolást szerezni.

UPDATE: Válaszolt a hallgatói önkormányzat

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a válaszuk szerint szomorú amiért eddig nem sikerült a kérésüknek megfelelő ajánlatot kapni, annak ellenére, hogy a polgármester erre élő adásban ígéretet is tett. Ezen kívül pedig még egy másik tényező is elszomorítja őket.

“Az is szomorú, hogy úgy tűnik, a polgármester úr most nem általánosságban hanem konkrétan bele kívánja írni a rendeletbe, hogy ő és az emberei a törvények felett állnak. Ha ez fog történni, akkor ez nem jelent mást mint a polgármester és embereivel államosítani fogják Magyarország harmadik legnagyobb városának teljes fesztiválpiacát.”

További megjegyzésük szerint a polgármesternek személyes felelőssége van a hallgatói létszám csökkenésben.

A HÖK-el egy időben az önkormányzatot is felkerestük, de választ egyelőre még nem kaptunk.

Kommentek

Tovább olvasom

Politika

Tóth Bertalant az MSZP elnöke- szorosan nyert Mesterházy ellen

Megjelent:

Szerző:

Tradicionális baloldali értéket képviselő MSZP-t ígér az új elnök. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Jövő héten szavaznak az alaptörvény módosításáról és a “Stop Soros” csomagról 

Megjelent:

Szerző:

Az Országgyűlés két napot ülésezik a jövő héten. A képviselők a szerdai zárószavazás előtt hétfőn szólhatnak hozzá utoljára a kormány alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslatához, valamint a “Stop Soros” csomag néven ismert indítványához.  Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Felhívta az amerikai elnök Orbán Viktort

Megjelent:

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke felhívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a jövő héten foglalja el budapesti állomáshelyét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Tovább olvasom

Aktuál