Közélet

Kilenc cég versengett a szegedi dóm felújításáért

Kilenc cég versengett a szegedi dóm felújításáért

2014. június 4., szerda
Kilenc cég versengett a szegedi dóm felújításáért

Az eredetileg becsült értéken nyerte meg a szegedi Dóm felújítására kiírt tendert a K+W Dóm Konzorcium, a munkára 9 cég adott be ajánlatot - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyílt közbeszerzést a Dóm Fejlesztő- és Turisztikai Szolgáltató Szervezet írta ki azzal a céllal, hogy javítsa az építmény turisztikai vonzerejét. A nyertesnek egyebek mellett részlegesen fel kell újítania a dóm külső homlokzatát és a kiemelt előterét, emellett a püspöki székház, a Gál Ferenc Főiskola és a Szent Gellért Szeminárium közös udvarát a zarándokok és látogatók fogadására alkalmas térré kell fejleszteni. Az eredetileg becsült ellenérték 1 milliárd 675 millió forint volt, a nyertes ettől 3 millió forinttal olcsóbb ajánlatával nyert. Az összességében legelőnyösebb ajánlatot jelölte meg a kiíró nyertesnek, de az értékelésnél túlsúlyos volt az ár. A nyertes konzorcium tagjai: a Kalotherm Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. Ajánlatot tett még a Ferroép Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt., a Hunép Universal Építőipari Zrt., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a K+5. Laki Épületszobrász Zrt., a Magyar Építő Zrt., a Pest Bau Kereskedelmi, Ipari és Szolgáltató Kft. és a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. mint közös ajánlattevők, a Strabag Mml Kft., végül pedig - szintén közös ajánlattevőként - a Swietelsky Magyarország Kft. és Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.